Kereső toggle

Ez történt

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Pénzes ukránok
Kiürült a Ferrari-szalon

Szakértői feltételezések szerint valószínűleg Ukrajna az első olyan volt FÁK-tagország, ahol Ferrari FF autót vásároltak. Teljesen kiürítették a Kijevben működő egyetlen ukrajnai Ferrari-szalont a szupergazdag ukránok, akik egy nap alatt három méregdrága autócsodát vettek meg az idén júniusban megnyílt üzletben. A gazdára talált Ferrari 458 Italia, Ferrari California és Ferrari FF sportkocsik már fel is tűntek az ukrán főváros útjain. Az olasz luxusmárkát Ukrajnában forgalmazó Redcar cég korábban közölte, hogy több megrendelése is van a Ferrari exkluzív FF modelljére – adták hírül ukrán autós hírportálok. Oroszországból is érkeztek ugyan megrendelések a gyártóhoz, ám oda eddig még egyet sem szállított le az olasz vállalat. Ukrajnában egy Ferrarit 270 ezer és 400 ezer amerikai dollárnak megfelelő összegért árusítanak.

A Jobbik fővárosa
Az iráni nagykövet Tiszavasváriban

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kisvárosban, ahol a képviselő-testület többsége és a polgármester is jobbikos, s ahol a napokban helyezték hatályon kívül a csendőrségről szóló rendeletet, vasárnap az Iráni Iszlám Köztársaság magyarországi nagykövete tette tiszteletét. A diplomata és a vele tartó kulturális és gazdasági delegáció dr. Fülöp Erik, Tiszavasvári polgármestere a meghívására érkezett a településre. A kapcsolatfelvétel célja állítólag a kulturális és gazdasági együttműködés alapjainak megteremtése volt. A delegáció és a település vezetői emléktáblát avattak a testvérvárosi kapcsolat megteremtésének emlékére, „felhívva ezzel a figyelmet a két nemzet elmélyülő baráti viszonyára”.

Több mint ezer palesztinért
Kiszabadulhat Gilád Salit

Már Egyiptomban van a Hamasz szélsőséges palesztin szervezet fegyveresei által öt éve elrabolt izraeli katona, Gilád Salit – mondta el egy magas rangú egyiptomi tisztségviselő szerdán. Az értesülést kairói biztonsági körök tagadták, valamint a Hamasz egyik szóvivő- je is. Eközben Uzi Landau izraeli miniszter elutasította a kedden a kormány által 26:3 arányban elfogadott fogolycsere-egyezményt, amely szerinte „a terror hatalmas győzelme”, s „ösztönzi az izraeliek további gyilkolását, illetve a túszejtéseket”. Az izraeliek többsége támogatja a Hamasszal kötött megállapodást, amelynek köszönhetően Gilád Salit visszanyerheti szabadságát több mint ezer palesztin rab elengedéséért cserébe, ugyanakkor tartanak is attól, hogy a kiszabadult foglyok újra beállnak a szélsőségesek közé.