Kereső toggle

Ez történt

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

48 óra alatt lett világhírű
Egy hajléktalan sikertörténete

Ted Williams, az 53 éves hajléktalan férfi összetört élete két nap alatt csodás fordulatot vett, miután a CBS fotóriportere felfigyelt rá, videóra vette, amire a YouTube-on 13 millióan kattintottak. Ted az interjúban könnyek között mondta el, hogy azért imádkozott állandóan, hogy édesanyja élje meg azt, hogy lássa: fia élete helyrebillen. Az aranyhangú homeless ma már jólfésült, új ruhákat viselô férfi, és a világ egyik legnagyobb élelmiszergyártója, a Kraft Foods makarónijának reklámját forgatja a stúdióban, ami vasárnaptól az amerikai tévékben is látható.

Föld típusú bolygó
A Kepler-űrteleszkóp felfedezése

A Naprendszeren kívüli eddigi legkisebb bolygót találta meg a Kepler-űrteleszkóp – jelentette be hétfőn a NASA. A Kepler-10b-nek elnevezett bolygó mérete a Föld 1,4-szerese, a NASA szerint az új bolygó mérete, valamint sziklás összetevői megnövelik az esélyét annak, hogy – ellentétben a gáz állagú égitestekkel – vizet és adott esetben az élet valamilyen formáját fedezzék fel rajta. Ennek persze feltétele, hogy optimális távolságra keringjen az anyacsillag körül. Ez a bolygó azonban túl közel van a csillaghoz, hússzor közelebb, mint a Merkúr a Naphoz.

A legpesszimistábbak
Vajon  2011 jobb lesz,  mint az előző év?
A francia nép a legborúlátóbb a Gallup Intézet 53 nemzet bevonásával végzett felmérése szerint. A közismerten rosszkedvű franciákat az izlandiak, a románok, a szerbek, majd a britek követik a sorban, bár Nagy-Britannia lakói csak a 2008-as pénzügyi válság óta látják sötétebben a jövőt. Nem számít újdonságnak, hogy a felmérés szerint az európaiak közel sem olyan optimisták, mint az amerikaiak, az a tény viszont meglepő, hogy az Egyesült Államok polgárainál sokkal szebbnek gondolják a jövőt az optimisták élvonalába tartozó vietnamiak, nigériaiak, ghánaiak, de még a háború sújtotta Afganisztánban élők is. A felmérésben magyarok nem vettek részt.