Kereső toggle

Ez történt

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Orvosnak tanult a terrorista
A csendes iraki
Sikerült azonosítani a szombati robbantások elkövetőjét, egy évek óta Angliában és Svédországban élő, iraki származású férfit. Taimour Abdulwahab al-Abdaly 11 évesen költözött családjával Svédországba, majd 2001-től az angol Lutonban fizioterápiát tanult. Feleségét egy muszlim társkereső oldalon ismerte meg. Két kislányuk született, de néhány éve külön élnek. A férfi visszament Svédországba. A brit rendőrök vasárnap éjszaka szállták meg a férfi angliai házát, ahol bizonyítékokat kerestek. A Londontól mindössze 51 kilométerre található Luton egyébként leginkább a terroristák melegágyaként ismert. Az öngyilkos merénylő Facebook-oldalán sem rejtette véka alá szélsőséges nézeteit, egyik közzétett képén lángba borított világ fölé magasodó iszlám zászló látható.

„Az élet megrontója”
Az örökös ábrándozás boldogtalanná tesz
Egy amerikai tanulmány szerint egy átlagember ideje 50 százalékában szinte biztosan arról ábrándozik, hogy valahol máshol másvalamit csinál, és ez a folytonos elkalandozás boldogtalanná teszi. A szakemberek 2250 emberrel véletlenszerű időközönként léptek kapcsolatba, és az eredmények azt mutatták, hogy a résztvevőknek egy adott pillanatban érzett boldogsága mindössze 4,6 százalékban volt tulajdonítható annak a tevékenységnek, amit éppen végeztek. A legboldogtalanabb pillanatokért a felelősnek az otthoni számítógépezéssel, a pihenéssel és a munkával töltött időszakok bizonyultak. A legtöbben testmozgás vagy egy jó beszélgetés közben érezték kifejezetten boldognak magukat. A tanulmány szerint „az ábrándozás alapvetően az oka, nem pedig a következménye a boldogtalanságnak”.

Bűnbandák fellegvára
Brazil drograzzia

Soha nem látott rajtaütés volt november végén Rio de Janeiróban. A brazil rendőrség a katonasággal együttműködve lefoglalt 518 fegyvert és 34 tonna kábítószert, az akcióban 37 ember halt meg, 118-at pedig előállítottak. A rendőrség akcióját a brazil hadsereg 800 harckocsival, harci helikopterekkel és egyéb felszereléssel támogatta. A bűnbandák „lefejezése” sajnos nem biztosítja a megoldást hosszú távon, a problémát csírájában kellene elfojtani, ezért jó megoldás lenne, ha a hatóságok a bevételi forrásuktól próbálnák meg elvágni őket – írta a kitekinto.hu.