Kereső toggle

Ez történt

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

A legértelmetlenebb projekt
Magyar EU-s pályázat
Az Open Europe nevű szervezet összegyűjtötte az 50 legpazarlóbb, legértelmetlenebb olyan projektet, amihez uniós támogatás is járt. A negatív lista első helyére egy magyar – egyébként végül meg sem valósult – projekt került, melynek keretében 112 millió forintos uniós támogatásból egy kutyafitneszközpont épült volna Drégelypalánkon. A pályázati anyag szerint ilyen „komplex szolgáltatásra jelenleg nincs példa”, de az alapvető célkitűzések között egy „elsôsorban kutyák számára kialakított hidroterápiás futópad” továbbfejlesztése is szerepelt.

Huszonkilenc millióért
Szarvasgomba-aukció
Összesen 105 ezer euróért (29 millió forint) cserélt gazdát egy 936 gramm súlyú fehér szarvasgomba egy olaszországi árverésen. Az értékes gombát egy Hongkongban élô dél-koreai borkritikus szerezte meg egy jótékony célú hagyományos aukción, amelyen fôleg üzletemberek és sztárséfek vettek részt. A vevô, Jeannie Cho Lee műholdas kapcsolat útján licitáltvés elmondta, hogy barátaival együtt vásárolta meg a ritka szarvasgombapéldányt, amelyet egy estélyen, „a fehér szarvasgomba ünnepén” szolgálnak fel, mihelyt megérkezik Hongkongba. A leghíresebb, jellegzetesen sárgásfehér színű és erősen fűszeres illatú szarvasgomba árrekordját az olaszországi Toszkána tartja: három évvel ezelőtt egy másfél kilogramm súlyú gombát 223 ezer euróért adtak el.

Holland Módszer
Álruhás rendőrök
Sajátos módszerekkel igyekszik Amszterdam polgármestere elejét venni az egyre gyakoribb antiszemita bűncselekményeknek, adja hírül a The Independent brit napilap. Lodewijk Asscher, a város polgármestere kipába és kaftánba öltöztetett rendôröket küld az utcára a rasszista csoportok és egyének elfogása érdekében. Az amszterdami polgármester azzal indokolta döntését, hogy a közelmúltban megjelent statisztikák szerint jelentôsen nôtt a városban a zsidók elleni verbális és fizikai támadások száma. A The Independent megemlíti, hogy Hollandiában a hatóságok már régóta alkalmaznak álruhás rendôröket, egyebek között az idôsek elleni rablások és a melegek elleni támadások visszaszorítása érdekében.