Kereső toggle

Azt mondták

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

„Nem tudom tovább támogatni ezt a fundamentalista intézményt” – jelentette ki Gotthold Hasenhüttl 76 éves teológiatanár Saarbrückenben a dpa német hírügynökségnek, miután a meghurcolt német pap kilépett a katolikus egyházból.

„Az Orbán-kormány kontárkodásának felelôsségét nem lehet másra hárítani” – Bajnai Gordon cáfolta Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter kijelentését, hogy csalással tervezték volna az idei költségvetést. A volt miniszterelnök titkársága szerint az elmúlt hat hónap kontárkodásának felelôsségét nem lehet áthárítani.

„Nicolas Sarkozy sosem volt a pártfogóm” – hangsúlyozta François Fillon különállását Sarkozy elnöktôl. Elemzők egyébként François Fillon francia miniszterelnök gyôzelmének tartják a vasárnap bejelentett kormányátalakítást.

„Támogatom a nemzeti megbékélést és a párbeszédet” – Aung Szan Szú Kji, a legendás, Nobel-békedíjas mianmari ellenzéki vezető tovább folytatja harcát az országot elnyomó katonai diktatúra ellen, miután szombaton kiengedték évek óta tartó házi ôrizetéből.