Kereső toggle

Ez történt

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Ausztriában 18 év alatt tilos
Fiatalok nem szoláriumozhatnak

Az erről szóló rendeletet még áprilisban írták alá, s szeptember elsején lépett életbe. Ezután már csak az használhat szoláriumot, aki fényképes igazolvánnyal bizonyítja, hogy elmúlt 18 éves. Több mint kétezer euró büntetés vár arra az üzemeltetőre, aki nem tartja be a rendeletet. A bőrgyógyászok szakmai szövetsége üdvözli a tilalmat. „Az ultraviola-sugárzás okozta bőrkárosodás, akár a természetes napfény, akár mesterséges fényforrás okozza, annál erőteljesebben jelentkezik, minél fiatalabb korban következik be" – nyilatkozta Harald Maier, a bécsi orvostudományi egyetem professzora.

Overdose hetedik lett
Oda a veretlenség

Egyelőre nem tudni, hogyan folytatódik Overdose pályafutása, miután vasárnap a németországi Baden-Badenben elvesztette veretlenségét. Nincs egyértelmű válasz arra sem, hogy miért szerepelt a várakozások alatt a verseny előtt mindenki által esélyesnek tartott magyar csődör – írta a nol.hu. Zsokéja talán túl hamar vette le a csuklyát a fejéről, esetleg az állat megérezte, hogy az a lovas ül rajta, akivel korábban megsérült – ezeket a lehetséges okokat említette Overdose tulajdonosa, Mikóczy Zoltán.

Méltó emlékezés
Emlékugrás

A budapesti Izraeli Kulturális Intézet megnyitása is kitűnő alkalmat kínált arra, hogy Szenes Hanna emlékére magyar és izraeli ejtőernyősök közös emlékugrást rendezzenek egy korabeli Li-2-es (DC-3 Dakota) szállító repülőgépből 2010. szeptember 2-án, a Budaörsi repülőtéren. A 22 éves Szenes Hanna 16 magyar zsidó társával az angol hadsereg kiképzett ejtőernyőseként ért földet Jugoszlávia területén 1944-ben. Az önkéntesek feladata az lett volna, hogy megkíséreljék megakadályozni a magyar zsidók deportálását. Szenest a magyar határnál letartóztatták, bebörtönözték, brutálisan megkínozták, golyó általi halálra ítélték és kivégezték. Izraelben nemzeti hősként tisztelik. A megemlékezést a Magyar Ejtőernyősök Bajtársi Szövetsége és a Courrier Sud Egyesület kezdeményezte.