Kereső toggle

Ez történt

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Valóra vált a legenda
Aligátor New Yorkban

Egy autó alatt keresett menedéket egy 60 centiméteres aligátor, amelyre New York Queens nevű kerületében bukkantak. Azt egyelőre nem sikerült kideríteni, hogyan került az utcára az állat, amely valószínűleg egy rehabilitációs központba vagy egy hüllőmenhelyre fog kerülni. Krokodilokat és aligátorokat elvileg tilos otthon tartani, mégis évente többször találnak a városban ilyen állatokat. 2006-ban a hatóságok egy 38 centiméteres aligátort kaptak el egy brooklyni apartmanházban. 2001-ben pedig egy 60 centiméteres élő kajmánra bukkantak a Manhattan szívében lévő Central Park egyik tavában.

Balkáni korrupció
Állampolgárság félmillió euróért

A montenegrói kormány augusztus közepén bejelentette, hogy hamarosan egy olyan programot készül bevezetni, mely állampolgárságot adna azon üzletembereknek, akik legalább félmillió eurót fektetnek be a balkáni államban. Az EU-ba és a NATO-ba igyekvő balkáni államra nem vet jó fényt a mostani akció, tekintve, hogy a programmal kiskapukat biztosíthatnak nemzetközileg is körözött embereknek, így az ország egyfajta nemzetközi menedékhellyé válhat, ahol kétes hírű személyek – a megfelelő pénzügyi ellenszolgáltatásért cserébe – húzhatják meg magukat. A montenegrói kormány lépéseit árgus szemekkel figyelik külföldről, és a fiatal ország szervezett bűnözéssel és korrupcióval átitatott múltja még jelenleg is hat az ország működésére – áll a Kitekintő.hu cikkében.

Karácsonyra szabadulnak?
Üzentek a föld alól

Telefonos kapcsolatot építettek ki Chilében a föld alatt rekedt bányászok és a kiszabadításukon dolgozó mentőcsapatok között. A BBC videója szerint a mentőcsapat tagjai és az illetékes miniszter kitörő örömmel fogadták, amikor először meghallották a lent rekedt bányászok hangját. A bányászok nevében beszélő férfi azt mondta, hogy mindannyian jól vannak, és várják, hogy kiszabadítsák őket a Santiagótól északra eső rézbányából. A 33 ember közel három hete egy bányaomlás miatt rekedt a mélyben, de sikeresen elértek egy ilyen esetekre kialakított menedéket, és azóta ott vannak. A menedékhelyen korlátozott mennyiségben van élelmiszer, és az oxigénellátással is problémák lehetnek, de a hatóságok igyekeznek utánpótlást küldeni a felszínre hozásukig. A bányában aranyat és rezet termelnek ki. „Ha kijön a föld alól, milliószor elmondom neki, hogy szeretem!” – nyilatkozta az egyik bányász lánya.