hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Liliomkert, angebót, Laci betyár
Egy derűs délelőtt a káptalantóti szabadpiacon

2012. 04. 26.
A Káli-medence bejáratánál lévő községben, Káptalan­tótiban - a hatóságok minden bezárási igyekezete ellenére - immár hatodik éve üzemel a Liliomkert elnevezésű termelői piac. Az egykori akácosban az eltelt évek alatt több tucat árusítóhelyet építettek, és a terület ma már olyan népszerű, hogy száz kilométeres távolságból is jönnek a vevők, akik között a magyarok mellett számos külföldi is akad.

Fünfcéntózend, de angebót céntózend! - mondta az idős árus a méretes vázára tolmács segítségével alkudozó fiatal német hölgynek. A tapasztalt eladón látszott, jól tudja, az angebót (leértékelés, akció) nem csak a magyar pénztárcákat nyitja, így nem csoda, hogy a szőke hölgyet a továbbiakban már csak a csomagolás és a szállíthatóság részletei érdekelték.

A Liliomkertben amúgy csendes, szezon előtti hangulatban telt ez az áprilisi vasárnap délelőtt. Ennek ellenére a Csobánc lába alatt elterülő parkolóban tíz órakor már alig lehetett helyet találni, de végül egy svéd és egy osztrák rendszámú autó mellett sikerült a landolás. Se jegyszedő, se automata, így azonnal kezdődhetett a magyar „szabadpiaccal" való ismerkedés.

A bejáratnál lévő használtcikk-, vagy - jóindulattal - régiségárusoknál már megjelent a sokak által áhított politikai megbékélés, így a Szebb jövőt című leventeújság régi számai mellett nyugodtan pihenhetett Rákosi elvtársnak

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!