hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A halálugrás, a turisták és a média

2006. 05. 16.
Az ajtó kirobbant, a férfi elrugaszkodott. Átlendítette magát a védőrács túloldalára, és csak egy pillanaton múlott, hogy az Empire State Building tetejéről a mélybe vesse magát. A ruhája azonban beakadt, és ez elég volt ahhoz, hogy a biztonságiak elkapják, majd rövid dulakodás után a rácshoz bilincseljék. A népes turistasereg, amely az épület hetvenöt éves születésnapjára érkezett, sűrűn kattogtatott, de csak néhány magyar turistának jutott eszébe, hogy megfelelő szögből, a kamerát a rácson kidugva készítsen felvételeket. Ennek köszönhetően kerülhettek fel a másnapi Daily News címlapjára.

Jeb Corliss bázisugrónak esze ágában sem volt, hogy kivégezze magát, noha
először mindenki erre gondolt. A kilátó ajándékboltjának eladója például úgy
próbálta „megmenteni” a biztonsági őrökkel dulakodó férfit, hogy egy nagy köteg
dollárt lengetett meg előtte: mindez az övé lesz, csak jöjjön vissza. Jeb
vélhetően nagyobb összegre pályázott, mert ha sikerül az ugrás, a fejére
rögzített kamerával készült képanyag igen jól értékesíthető lett volna az
amerikai médiapiacon. Ehelyett azonban a törvénysértésért a bíróság előtt kell
felelnie, és – ironikus módon – a sikertelen ugrás vált a New York-i bulvársajtó
legkapósabb híranyagává.



Az amatőr felvétel bejárta a világmédiát

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!