Kereső toggle

Azt mondták

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Az emberek azt kiabálták: „Jézus! Jézus!", és minden irányba szétfutottak - állította Joseph Guyler Delva, a Reuters riportere, aki a haiti földrengés idején épp ott volt Port-au-Prince utcáin a káoszban.

„Nem lenne jó, ha fiatal embe-reknek azt kellene gondolniuk, hogy hősök attól, hogy eleget tesznek emberi kötelességüknek" - mondta a 101 éves korában elhunyt, Anna Frankot és családját bújtató Miep Gies még akkor, amikor az izraeli Jad Vasemtől megkapta a Világ Igazai kitüntetést.

„Ha sor kerülne Griffin bebörtönzésére, a Brit Nemzeti Párt megbénulhat, és lehet, hogy nem jut be a parlamentbe" - állítja a The Times. Öt hónappal a brit parlamenti választások előtt súlyos válságba kerülhet az idegengyűlölő és rasszista nézeteiről ismert Brit Nemzeti Párt. Az esélyegyen-lőségi kormányhivatal kezdeményezheti Nick Griffin pártelnök letartóztatását.

„Negyvenhat százalékkal nagyobb esélyük van különböző okok miatti elhalálozásra a napi négy óránál többet tévézőknek azokhoz képest, akik két óránál kevesebbet ülnek a képernyő előtt" - közölte David Dunstan, melbourne-i kutató, majd hozzátette: az előbbiek esetében 80 százalékkal magasabb a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázata. A szakemberek hat éven át vizsgálták az ausztrálok televíziózási szokásait, és megállapították, hogy még azok az emberek is, akik rendszeresen végeztek testmozgást, potenciálisan károsították szervezetüket azáltal, hogy hosszú időn keresztül ültek.