Kereső toggle

Azt mondták

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

„Egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy a gyermekeink 15 év múlva az űrben töltik a hétvégéiket” – mondta el Xavier Claramunt,  volt űrhajómérnök igazgató, aki szerint 2012-ben fogadhatja első vendégeit a világ legelső, űrben létesítendő hotelje. A The Galactic Suite Space Resort névre hallgató projekt mögött egy barcelonai építésziroda áll, amely szerint egy hároméjszakás tartózkodásért mintegy 3 millió eurót (835 millió forint) kell majd fizetniük a csillagközi utazóknak.

„Thatcher, Mitterand és én azon az állásponton voltunk, hogy két Németországnak kell maradnia” – idézte fel a berlini fal megnyitásának és a későbbi német újraegyesülésnek emlékeit Mihail Gorbacsov a fal leomlásának 20. évfordulója  alkalmából. Gorbacsov Margaret Thatcher brit miniszterelnökkel és François Mitterand francia elnökkel együtt kezdetben még nem támogatta a német újraegyesülést.

„Bocsánatot kell kérnünk az ellenfél klubjától, a szövetségtől, hogy nem tudtuk megállítani a százötven huligánt!” – kesergett Terry Robinson a Fradi–Diósgyőr félbeszakadt meccs utáni sajtótájékoztatón, majd hozzátette: Angliában ilyen biztosan nem esett volna meg. Azonban a Fradi–Diósgyőr meccsen történt rendbontás sem tántorítja el ôt a ferencvárosi szerepvállalásától.