Kereső toggle

Azt mondták

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

„A szovjet források szerint is 540 ezer magyar állampolgár került a Szovjetunióba, de az elhurcoltak valódi száma meghaladhatja a 600 ezres számot” – mondta a Gulagról való visszatérés 56. évfordulója alkalmából rendezett budapesti megemlékezésen Stark Tamás történész, majd azt is hozzátette, hogy az elhurcoltak legnagyobb része civil volt, és többségüket Budapestről vitték el.

„Mi tagadás, a hazalátogatásomban jó adag nosztalgia is van, de hát ilyen már egy idős ember” – mondta Sárközy Pál, a francia elnök édesapja, aki először 1944-ben, 16 évesen hagyta el apjával az országot. A 81 éves volt gróf kétnapos látogatást tett a hétvégén Szolnokon és Alattyánban, ifjúkorának fontos színhelyein családi emlékek után kutatva, ugyanis egy év múlva szeretné megjelentetni Egyetlen életben oly sok élet című életrajzi könyvét.

„Az idén mintegy 100 millióval már 1 milliárdra emelkedik az éhezők száma a világon, ami a föld lakosainak hatodát jelenti” – mondta Mária Kadlecikova, az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) regionális irodavezetője a közelgő élelmezési világnap kapcsán kedden tartott keszthelyi konferencián.

„Rengeteg csalás történt, a pontos arányokat lehetetlen felbecsülni.” Kai Eide, az ENSZ afganisztáni különmegbízottja először ismerte el hivatalosan, hogy komoly csalás történt az afgán elnökválasztáson. A szavazatok manipulációja megkérdőjelezi az új afgán vezetés legitimitását, és tovább gyengítheti a központi hatalmat a háborútól sújtott országban.