Kereső toggle

Azt mondták

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

„Nem akarok résztvevője lenni annak, ami zajlik” – írta Gusztos Péter, az SZDSZ frakcióvezető-helyettese Retkes Attila pártelnökhöz eljuttatott levelében, és megjegyezte, hogy aggódva figyeli „a liberális politika és szavazótábor szétforgácsolódását”. Majd azt is közölte, hogy nem indul 2010-ben az országgyűlési választáson.

„Eléggé sokkoló volt, de igent mondtam” – mondta Juanita Castro, Fidel és Raúl Castro húga, aki a hatvanas években együttműködött az amerikai Központi Hírszerző Ügynökséggel – derült ki a jelenleg 76 éves nő hétfőn megjelent önéletrajzi könyvéből. Állítása szerint már Kubában és később a száműzetésben is együttműködött a CIA-val.

„A jövőben csak a különleges alkalmakkor lesznek fények, különben hozzászoknak a párizsiak, az pedig nem kívánatos” – mondta Jean-Bernard Bros, a tornyot kezelő társaság elnöke arról, hogy különleges fényjátékkal ünneplik az Eiffel-torony megépítésének 120. évfordulóját: a 12 perces színkavalkádot december 31-ig esténként négy alkalommal élvezhetik a párizsiak és a turisták. Az évfordulós ünnepségre 400 reflektorba elhelyezve 15 ezer apró, energiatakarékos világító diódával szerelték fel a karcsú építményt, amelyek háromszor kevesebb energiát fogyasztanak, mint a megszokott kivilágítás.

„Egyre több bizonyíték van arra, hogy a közlekedés zaja az alvászavaron kívül hatással van a szív- és érrendszerre, a lelki egészségre és az iskolai teljesítményre is” – hangsúlyozta Oscar Romero, az Európai Környezetvédelmi Ügynökség szóvivője. 19 európai ország negyedmilliónál nagyobb lakosú városaiban 41 millió ember küzd legalább 55 decibeles, közlekedésből származó hangszennyezéssel.