Kereső toggle

Azt mondták

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

„Bár a magyar úttal való riogatás elérte célját, helyénvaló lenne a bocsánatkérés is. A magyarok komolyan vették az államháztartás katasztrofális hiányát, és olyan radikális megszorításokat foganatosítottak, amelyekkel elkerülhető az államcsőd” – írja a magyar költségvetési reformot pozitívan méltató összeállításában a Lidové Noviny című konzervatív cseh napilap.

„Azonnali lépések megtételére van szükség a klímaváltozás negatív hatásainak megfékezése érdekében” – véli Ban Ki-moon. Az ENSZ- főtitkár a New York-i klímaügyi konferencián úgy fogalmazott, hogy túl lassan folynak a károsanyag-kibocsátás megfékezéséért folyó tárgyalások.

„A tárolt anyag más helyre is elvihető, hőfejlesztésre, világításra vagy elektromos áram termelésére használható” – magyarázza dr. Mészáros Ágoston, aki kifejlesztette a világ első vegyi hőszivattyúját. A vegyi hőszivattyú lényege, hogy a nyári hőtúlkínálatot eltárolja, majd egy speciális technológiával télen „felszabadítja”. Az új szerkezettel 80 százalékkal csökkenhet a fűtési költségünk.

„Székelyföld román föld!” Ezt kiabálták a román Új Jobboldal szélsőséges szervezet tagjai hétvégén Gyergyószentmiklóson, amikor román zászlókat lengetve vonultak fel a város központjában.