Kereső toggle

Azt mondták

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

„Mi a parlamenti képviselőkkel szemben nem kértük, hogy ne hozzák nyilvánosságra a kiadásainkat” – nyilatkozta Mark Thompson, miután a BBC nyilvánosságra hozta a vezetőinek a fizetését. Thompson, akinek a fizetése több mint kétszázmillió forint évente, azzal érvelt, hogy még így is alul vannak fizetve a magántulajdonban lévő állomásokhoz képest. Mint kiderült, legalább huszonhét felsővezető keres többet, mint a brit miniszterelnök.

„Eddig is számos fiatal dolgozott meghatározó és fontos politikai tisztségben az MSZP-ben” – mondta a szocialista párt parlamenti frakcióvezetője, reagálva az MSZP-ben a fiatal és az idősebb politikusok között kialakult törésvonalra. Hozzátette, hogy a generációs együttműködésben hisz.

„Olyan volt, mintha kitört volna a háború” – nyilatkozta Gianfranco Bini helyi lakos, miután hétfőn éjjel az észak-olaszországi Viareggio városban kisiklott egy tehervonat, majd két, cseppfolyós földgázzal feltöltött tartálykocsija kigyulladt és felrobbant. Legalább tizenöt ember életét vesztette a toszkán tengerparti üdülővárosban, ötvenen megsebesültek – köztük harmincöten súlyos égési sérülésekkel –, két ház összeomlott (másik hármat ki kellett üríteni), több száz embert evakuáltak.

„1989 a csodák éve volt, ebben az esztendőben indult el az folyamat, ami a berlini fal leomlásához is vezetett, s amiben a magyar népnek óriási szerepe volt”
– fogalmazott  a vasfüggöny leomlásának 20. évfordulóján, Gödöllőn Hans Friedrich von Solemacher, a német Hanns Seidel Alapítvány elnöke.