Kereső toggle

Azt mondták

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

„Nem! A gyermekeim életére esküszöm!" Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök tagadja, hogy viszonya lett volna egy tizennyolc éves lánnyal. Viszont nem csillapodnak a politikai hullámok Olaszországban, amiket kétes kapcsolata kavart egy tinédzserrel. A kormányfő vonzódása a kiskorúakhoz kiverte a biztosítékot a feleségénél is, aki bejelentette válási szándékát.

„Kicsit, nem is kicsit el voltam keseredve a meccs után. Úgy érzem, nem igazságos, ahogy most történt ez a mérkőzés, de mindenen túllép az ember, én is készülök Wimbledonra" - nyilatkozta Szávay Ágnes, aki kiesett a Roland Garros francia teniszverseny nyolcaddöntőjében. Az előző fordulóban még eddigi egyik legnagyobb sikerét érte el azzal, hogy megverte a világranglistán harmadik kiemelt amerikai világsztárt, Venus Williamst. A diadal után Szávay Ágnes optimistán várta a Cibulková elleni mérkőzést, annál is inkább, mert a szlovák lány még sosem tudta őt legyőzni. A magyar teniszező ezúttal azonban rossz napot fogott ki.

„Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a nagy múltú Eötvös Loránd Tudományegyetem állományában olyan oktató tanítsa a magyar fiatalokat, aki antiszemita nézeteit a széles nyilvánosság előtt hangoztatja" - áll a nyílt levélben, amely 444 magyar demokrata és 5 civil szervezet tiltakozását tartalmazza Morvai Krisztina megnyilatkozásaival szemben, s melyet olyan neves közéleti személyiségek írtak alá, mint dr. Angelusz Róbert, dr. Heller Ágnes, Kertész Péter, dr. Ormos Mária, Salamon András, Szász István. Az egyetem rektora - az egyetem vezető testülete, a jogi kar dékánja, oktatói és hallgatói nevében - elhatárolódott Morvai Krisztina nézeteitől.