Kereső toggle

Azt mondták

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

„A következő parlamentben egy olyan képviselőkből álló, nagyobb csoport foglal majd helyet, akiktől távol áll a konstruktivitás, és a hagyományos pártok képtelenek lesznek »kordában tartani« őket.”
A Financial Times Deutschland című napilap választási szakértője Wolfgang Schmied egy sajtóbeszélgetés keretében rendkívül rossz hírnek nevezte, hogy Európa több országában – köztük Magyarországon, Szlovákiában, Dániában és Hollandiában előretörtek a szélsőjobboldali, illetve Európa-ellenes erők. Úgy vélekedett, hogy mindez súlyos csapás azon pártok számára, amelyek az Európai Unió tagállamaiban immár szilárd alapokkal rendelkeznek.

„Anyukám állandóan reménykedik, hogy abbahagyom” – nyilatkozta a 39 éves Ugyan Anita, civilben a magashegyi túrákat szervező Hegymászóiskola tanára. Amióta 1953. május 29-én az új-zélandi Edmund Hillary és nepáli serpája, Tenzing Norgay feljutott a 8850 méter magas Mount Everestre, valamivel több mint háromezren jártak a világ tetején. A hozzávetőleg százötven nő közül mindössze húszan akadnak, akik földünk tizennégy nyolcezres csúcsa közül legalább négyet megmásztak, és e szűk kör tagja Ugyan Anita is. Erőss Zsolt (2002) és Jelinkó Attila (2007) után május 21-én harmadikként tűzte ki a magyar zászlót a Mount Everesten.

„Túl nagy fényűzés, ha a magyar politikusok megsértődnek egymásra.”
Az európai parlamenti választások előtt létrejött összefogás csak a nyitánya egy még teljesebb összefogásnak – vallja Tőkés László református püspök.