Kereső toggle

A hét eseményei

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Hisznek a feltámadásban
Húsvéti felmérés

A Rasmussen Reports friss közvélemény-kutatása szerint az amerikai felnőttek 75 százaléka hiszi, hogy a húsvéti ünnep középpontjában Jézus Krisztus halálból való feltámadása áll. 76 százalékuk hiszi továbbá, hogy Jézus Krisztus Isten Fia, és azért jött a földre, hogy meghaljon a világ bűneiért. Ezek az adatok majdnem megegyeznek az egy évvel korábbiakkal annak ellenére, hogy a DaVinci Code című film kijelentette, hogy Krisztus családjának sírját megtalálták. Mindössze 9 százalék fogadja el a filmbeli kijelentéseket, 54 százalékuk ellenben hiszi, hogy a Biblia szó szerint igaz.

Újabb atrocitások
Támadások MSZP-irodák ellen

Dávid-csillagot és akasztófát festettek több párt irodájára. Kedd hajnalban vették észre, hogy Nyíregyházán az MSZP két irodáját, a belvárosban pedig az SZDSZ irodáját ismeretlen tettesek festékkel lefújták, illetve tojásokkal megdobálták. Hasonlóan dekorálták ki a KDNP és az MDF helyi irodáit is. Az irodavezetők a cselekményt elítélték, a becsült kár nagysága az előzetes becslések alapján meghaladja a félmillió forintot. A rendőrség eljárást indított az elkövetők felkutatására, ha elkapják őket, rongálásért kell felelniük.

Beadták a keresetet
Mel Gibson válik

Huszonnyolc évi házasság után válókeresetet nyújtott be az egyik Los Angeles-i bíróságon Mel Gibson felesége. Robyn Gibson kibékíthetetlen ellentétekre hivatkozva adta be a keresetet, de hogy pontosan miért válna Mel Gibsontól, azt nem tudni. A feleség néhány ékszert és más értékes tárgyat megtartana, és szeretné, ha közösen nevelnék 9 éves fiukat. Mel Gibson és felesége 1980-ban házasodott össze. Hétfőn közös közleményt adtak ki: szeretnék, ha mindenki tiszteletben tartaná magánéletüket.

Előkerült emlékmű
Darabokra vágták

Előkerült a győr-kismegyeri napóleoni emlékmű talapzatáról szombatra virradóra ellopott bronz turulmadár egyharmada, darabokra vágva. A 170 kilónyi bronz „hulladékot" még aznap értékesíteni akarta három büntetett előéletű férfi egy környékbeli színesfém-kereskedőnél. Mint állították: Pápán vették a hulladékot. Azoknak a pápaiaknak viszont, akikre hivatkoztak, kétségbevonhatatlan alibijük van: egy hónapja börtönben ülnek.