Kereső toggle

Azt mondták

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

„Napjainkban a fegyver a szavazat, a katona pedig a választópolgár” – szólalt fel Rafael Correa ecuadori elnök a Brazíliában rendezett IX. Szociális Fórumon, és elutasította az egyre növekvő erőszakot Latin-Amerikában.

„Elképesztő volt, megfordult, leült és rám nézett” – mesélte David Tree ausztrál tűzoltó, aki megmentette egy koala életét. Victoria államban több mint 2200 km2-nyi terület égett le, és több száz otthon lett a tűz áldozata Ausztrália történelmének legnagyobb bozóttüzében. A rendőrség biztos benne, hogy a katasztrófát indító 400 tűzből többet szándékosan gyújtottak meg. Legalább 131-en meghaltak, ami miatt az ausztrál miniszterelnök, Kevin Rudd tömeggyilkossághoz hasonlította a történteket.

„A GM nem jelent karriert többé” – mondta Tom Suarto, egy nyugdíjas munkás, akinek családja 1912 óta dolgozik a General Motorsnál. Fiának a következő hónaptól kell megválnia a cégtől a leépítések miatt.

Új divat, hogy az emberek a régi módszer szerint a párna alatt tartják a pénzüket – mondta egy vásárló a The Daily Telegraphnak. A brit Debenhams áruházlánc közlése szerint 150 százalékkal emelkedett az eladott perselyek száma az elmúlt évben.

Polgárháború veszélye fenyeget, ha nem állítjuk meg a többségi társadalom és a romák szembefordulásának folyamatát – mondta Ladányi János szociológus. Hangsúlyozta: a magyar cigány társadalom erősen rétegzett: közel 40 százalékuk él rendkívül rossz körülmények között, de nagyjából 15 százalékuk elindult a polgárosodás útján.