Kereső toggle

Bűnözés, terror és háború jöhet a járvány után

Vírus nyomában erőszak

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Míg globális szinten a vírus miatt Kína és Amerika között egy „új típusú hidegháború” alakult ki, addig transznacionális szinten biztonságpolitikai szakértők a terrorizmus veszélyének megnövekedésére és az új típusú veszélyekre, mint például kibertámadásokra hívják fel a figyelmet.

A nagyvárosok utcáinak kiürítésekor sokan úgy gondolták, hogy a koronavírus-járványnak legalább egy pozitív következménye lehet majd: az alacsony bűnözési ráta. A krízishelyzet azonban igen komplex kihívások elé állítja a világot.

Latin-Amerikát például a koronavírus egy gazdasági és politikai konfliktusokkal mélyen terhelt, a szociális követelésekért folytatott tömegdemonstrációkra fókuszáló, befelé forduló pillanatban érte. A nicaraguai politikai válság épp enyhülni látszott, a kolumbiai drogkartellek működése ismét új lendületet vett, a stabilabb országokban pedig komoly belső ellentétek feszültek az ellenzéki és kormánypárti erők között.

A teljes cikk a Hetek hetilapban olvasható. Keresse az újságárusoknál vagy rendelje meg online a https://digitalstand.hu/hetek felületen.

Olvasson tovább: