Kereső toggle

Jobb-e az EU járványpolitikája, mint a migrációkezelés volt?

A vírussal a tagállamok küzdhetnek meg

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

A koronavírusjárvány megmutatta, hogy válságos pillanatokban a leghatékonyabban a tagállamok tudnak cselekedni. Nem volt ez másképp a migrációs válság kirobbanásakor sem. Annyi különbséggel csupán, hogy akkor a brüsszeli vezetés néhány tagállam, különösen hazánk ellen fordult, és kommunikációs hadjáratot folytatott az aktív cselekvést mutató országokkal szemben.

Juncker bizottsága akkor irányítani akart és kizárólagosságot követelt magának. A mostani Európai Bizottság sokkal bölcsebben reagál a válsághelyzetre. Ursula von der Leyen, és az általa vezetett testület igyekszik minden támogatást megadni a tagállamoknak ahhoz, hogy minél gyorsabban és hatékonyan sikerüljön kezelni a járványt. Von der Leyen kommunikál, de egyelőre legalábbis nagyon bölcsen teszi azt, hiszen mindenki számára fontos üzeneteket igyekszik megfogalmazni, nem pedig követeléseket sorol fel. Bár a látszat talán mást mutat, az első néhány hétben látottak alapján sokkal jobb válságmenedzsernek tűnik, mint elődje.

A teljes cikk a Hetek hetilapban olvasható. Keresse az újságárusoknál vagy rendelje meg online a https://digitalstand.hu/hetek felületen.

Olvasson tovább: