Kereső toggle

A láthatatlan ellenfél: A vírus megrengetheti Trump kampányát

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

A COVID-19 járvány közgazdászok szerint a 2008-ashoz hasonló recesszióba rántotta az amerikai gazdaságot, így kiütötte Donald Trump újraválasztási kampányának aduászát, az első ciklus alatt elért életszínvonal-emelkedést. Nemcsak a demokraták jelöltje, Joe Biden számára jelenthet ez helyzeti előnyt, de Kína is alkalmat lát a világhatalmi státusz megragadására és a kereskedelmi háború kényszerítő feltételeinek lerázására.

„A  miénk volt gyakorlatilag a világ legerősebb gazdasága…

Hihetetlen!” – konstatálta Donald Trump az elmúlt három évben felépített munkájának széthullását a járvány miatt leginkább érintett iparágak – utazás, vendéglátás stb. – képviselőivel tartott megbeszélésén. Márpedig a fellendülésnek nagy szerepe volt abban, hogy a republikánus előválasztásokon rekordszámú részvétel és „soha nem látott lelkesedés” mellett március 17-én 2020-ban ismét ő lett a párt elnökjelöltje (10 államban is több voksot gyűjtött, mint a második ciklusért induló George W. Bush vagy akár Barack Obama annak idején).

A teljes cikk a Hetek hetilapban olvasható. Keresse az újságárusoknál vagy rendelje meg online a https://digitalstand.hu/hetek felületen.

Olvasson tovább: