Kereső toggle

Korán-propaganda a Harvardon

Nem kér a Bibliából az elit jogoktatás

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

A Harvard jogi könyvtárában új kiállítás nyílt, amely az egyetem szerint a történelem legerőteljesebb gondolatait tartalmazza az igazságosságról. Ebben még nem is lenne semmi különös, az viszont már sokkal inkább meghökkentő, hogy a három legprominensebb felirat egyike egy hosszú Korán-idézet lett.

A Harvard Jogi Kara (HLS –Harvard Law School) a legkorábban alapított jogi fakultás, mely egyben a világ legnagyobb egyetemi jogi könyvtárát is magáénak tudhatja. A számos későbbi politikus, bíró és állami tisztviselő mellett az Egyesült Államok elnöke, Rutherford B. Hayes és Barack Obama is ezen a karon végezte tanulmányait (a Harvardon még további hat elnök szerzett diplomát).

Az intézmény az amerikai jogoktatás kialakításában is fontos szerepet kapott, hiszen a HLS dékánja, Christopher Columbus Langdell dolgozta ki az eseti módszer gyakorlatát, mely a mai amerikai joggyakorlat egyik alapja. Az intézmény egyébként az egyetemi karok ranglistáján is rendszeresen az első helyeken szerepel.

A teljes cikk a Hetek hetilapban olvasható. Keresse az újságárusoknál vagy rendelje meg online a https://digitalstand.hu/hetek felületen.

Olvasson tovább: