Kereső toggle

Keményen zajlik a harc az Obama örökségért

Ki lehet a demokrata káosz győztese?

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

A káoszba fulladt iowai előválasztás és az impeachment egyetlen nyertesének a magát mérsékelt liberálisnak tartó ifjonc, Pete Buttigieg tűnik. ez természetesen igen képlékeny eredmény; vannak még nagyágyúk a demokrata oldalon, akik felvonulnának trumppal szemben.

A harmincnyolc éves politikai újonc a Harvardon végzett, veterán katona, aki harcolt Afganisztánban, South Bend indianai város korábbi polgármestere, kereszténynek vallja magát, holott melegházasságban él. Ő a legfiatalabb, aki az elnökjelöltségért indul, ennek ellenére a fiatal választópolgárok szimpátiáját nem tudta elnyerni. Szerintük túlságosan kiforratlan ígéretei vannak. A közvélemény-kutatások alapján az identitáspolitikára épülő kampánya a fekete kisebbség tagjai között is népszerűtlen.

Kereszténynek vallja magát és mérsékelt liberálisnak. Emellett azonban olyan hagyományos keresztény értékekkel szemben foglal állást, mint az életpártiság és a konzervatív családmodell. A vele egyetérteni nem tudó keresztényeket pedig megbélyegzi beszédeiben. Michael L. Brown keresztény tanító a képmutatás élő példájának nevezte, és elítélően nyilatkozott arról, hogy a Bibliát használja a kereszténység tanításaival szembemenő érvei alátámasztására.

A teljes cikk a Hetek hetilapban olvasható. Keresse az újságárusoknál vagy rendelje meg online a https://digitalstand.hu/hetek felületen.

Olvasson tovább: