Kereső toggle

Szibéria: A túlélés bölcsője?

Mágia és legendák az örök tél földjén

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Szibériáról elsőként valószínűleg nem a túlélés lehetősége jut az eszünkbe, sokkal inkább ennek a szöges ellentéte. Pedig a napjainkban egyre többet vitatott klímaváltozás következtében ez a misztikummal és legendákkal vastagon átitatott régió egyesek szerint a túlélés reményét kínálja az emberiség számára.

A többségünk számára Szibéria az örök fagy birodalmaként ismeretes. Az akár mínusz 77 Celsius-fokig süllyedő hőmérséklet, a nagyapáinkat nyomasztó Gulag-emlékek számunkra rideg képzettársításokat csatoltak a térséghez. Pedig Nyugaton egyre nagyobb népszerűségnek örvend a vidék; különösen annak misztikus, legendákkal övezett kultúrája miatt.

Indiai misztika Szibériában

A Nyugat-szibériai-alföldön található Omszk területéről úgy tartják, hatalmas spirituális erők otthona, melyek epicentruma az Okunevo nevű falu. Omszk régió mindig is egy fontos stratégiai helyszín volt Oroszország igazgatását tekintve. A régió főként az itt található hatalmas olajfinomítóról és történelmi jelentőségéről híresült el: a kozákok ezt a helyet választották Szibéria fővárosává, itt volt a bázisuk, és a későbbiekben is ez a hely maradt az ország egyik legfontosabb stratégiai pontja.

A régészek az előző évtizedekben fedték föl a térséget övező mítoszokat, ami fokozatosan növelte az oda látogatók számát. Okunevo falva Omszk városától 250 kilométerre fekszik, és az a hír járja, hogy aki oda látogat, „sosem tudhatja, milyen csoda történik meg vele”. A zarándokokat és turistákat vonzó hely olyan spirituális atmoszférát ígér, amelyben az emberek hirtelenjében elvesztik az idő- és térérzéküket a különböző energiák megtapasztalása által. A helyi lakosok szerint Okunevo „a világ közepe”.

A teljes cikk a Hetek hetilapban olvasható. Keresse az újságárusoknál vagy rendelje meg online a https://digitalstand.hu/hetek felületen.

Olvasson tovább: