hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Trójai faló a határon
Interjú Kovács Zoltán kormányszóvivővel

2018. 09. 27.
A Magyarországról szóló Sargentini-jelentés után újabb uniós javaslat csapta ki sokaknál a biztosítékot: kiterjesztenék az uniós határvédelmi ügynökség hatáskörét.

 

Az ellenzéki oldal puszta segítségnyújtásról, Orbán Viktor pedig brüsszeli zsoldosokról beszél. Nem szélsőséges értelmezései ezek a valós helyzetnek?

– Szerintem nem. Már csak hivatalból is azt kell, hogy mondjam, hogy ez egy teljesen következetes és találó kijelentés, amivel nagyon keveset szoktak foglalkozni. Az elmúlt három évben bebizonyosodott, hogy az eredményes határőrizet tagállami fellépéssel is megvalósítható. A tagállamok hatékonyak tudnak lenni egyedül, illetve egymással együttműködve is. Miért van az, hogy Brüsszelben mindig olyan megoldási javaslat kerül az asztalra, amelynek alapját föderalizációs elképzelések képezik?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!