Kereső toggle

Karaktergyilkosság a Szenátusban

Veszélybe került Brett Kavanaugh kinevezése

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Egyelőre nem tudni, elkövetett-e bármit a fejére olvasott cselekmények közül brett kavanaugh - de a liberális konszenzus nagyjából az vele kapcsolatban, hogy Bűnös, mert konzervatív. a demokraták pár hónap alatt jutottak el onnan, hogy idétlen neve van, odáig, hogy csoportos erőszakolásokat szervező szörnyeteget „lepleztek le” benne.

 

Trump a nemrégiben nyugdíjba vonult Anthony Kennedy legfelsőbb bírósági helyére Brett Kavanaugh-t választotta. Bár köztudottan elsődleges szempont volt a mérlegelésnél a magas szintű képzettség és szakmai tapasztalat, az elnök azt is figyelembe vette, milyen valószínűséggel fog jelöltje elvérezni, vagy épp átjutni a szenátusi meghallgatásokon (az alkotmány a szenátus jogkörébe utalja a legfelsőbb bírói kinevezések jóváhagyását).

Demokrata össztűz

 

A katolikus, „originalista” (az alkotmánynak a szerzők eredeti szándéka szerinti értelmezését valló), életpárti Kavanaugh eleve diszkvalifikált a demokraták szemében, akik Kennedy távozásának hírére egyből az abortuszt legalizáló Roe kontra Wade visszavonását vizionálták. A kedélyeket az sem nyugtatta meg, hogy Kavanaugh többször megerősítette, nem áll szándékában a kérdéses jogszabályt – amely szerinte már az egységes jog részévé vált – felülírni. (Ezt egyébként nem is tehetné meg: a Legfelsőbb Bíróságnak nem feladata törvényeket elővenni és megváltoztatni; a bírák az eléjük kerülő ügyekben hoznak döntéseket.)

„Minden rendelkezésemre álló eszközzel küzdeni fogok ez ellen a kinevezés ellen” – jelentette ki a szenátusi demokrata frakció vezetője néhány órával Kavanaugh jelölésének bejelentése után. A New York Times és az AP kikérte Kavanaugh feleségének e-mailjeit abból az időből, amikor városmenedzserként dolgozott. Az egyik lap kifejezetten azokra a levelekre volt kíváncsi, amelyekben a „fegyver”, „abortusz”, „meleg” és más politikai banánhéjnak ígérkező szavak szerepeltek. Ez és egyéb hasonló próbálkozások zsákutcának bizonyultak, de szeptember elején elkezdődtek a szenátusi meghallgatások, és a demokraták remélték, hogy sikerül annyira lejáratniuk a jelöltet, hogy az ingadozó republikánus kollégákat eltántorítsák a támogatásától.

A teljes cikk a Hetek hetilapban olvasható. Keresse az újságárusoknál vagy rendelje meg online a https://digitalstand.hu/hetek felületen.

Olvasson tovább: