Kereső toggle

„Egyesítenünk kell erőinket!”

Interjú a Forza Italia képviselőjével

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Lucio Malan hosszú évek óta politizál Berlusconi mellett. Véleménye szerint Orbán Viktort támogatni kellene az áprilisi választáson nemzetközi erőfeszítései miatt, Soros György globalista terveivel pedig szembe kell menni. A bevándorlás-ellenes pártokat egyesítené, az EU-t megreformálná, az olasz nagykövetséget pedig áthelyeztetné Jeruzsálembe. A Hetek interjúja.

Orbán Viktor néhány napja az évértékelőjén kijelentette, szurkol, hogy Berlusconi és a pártja ismét kormányzati pozícióba kerüljön. Hogy látja, valóban a „józan ész, az olasz nemzeti és kulturális öntudat” térne vissza az Önök győzelmével, ahogyan a miniszterelnök fogalmazott?

– A válaszom egyértelműen igen. Olyan vezetőkre van szükségünk, akik azt mondják, amit gondolnak, és azt teszik, amit mondanak.

De Berlusconit egy bírósági ítélet miatt eltiltották a közhivatali pozíció betöltésétől. Hogyan kaphatna bármilyen pozíciót így a kormányban?

– Jelen pillanatban Silvio Berlusconi valóban nem tölthet be semmilyen pozíciót a kormányban, miután egy kifejezetten „rászabott” törvény miatt igaztalanul elítélték. Pár hónapon belül viszont rehabilitálhatják, és akkor ismét betölthet közhivatali pozíciót.

Addig ki lehet a miniszterelnök? Talán az Északi Liga vezetője, Matteo Salvini?

– A miniszterelnököt az a párt választhatja ki – a jobb-közép koalícióból – amelyik a legtöbb szavazatot kapja. A megérzésem és a felmérések alapján ez a párt a Forza Italia lesz. Így vélhetően ez a személy Antonio Tajani lehet, aki most az Európai Parlament elnöke.

A magyar miniszterelnök viszonylag ritkán nyilatkozik más országok választásával kapcsolatban, Berlusconinak viszont nyíltan szurkol. Milyen a két vezető kapcsolata? Várható, hogy a Forza Italia vezetője valamikor ellátogat Magyarországra?

– Berlusconi és Orbán baráti viszonya már hosszú ideje tart, sok a közös pont a politikai nézeteikben. Véleményem szerint, közösen kell dolgoznunk egy olyan Európai Unióért, ahol nem a nagyvállalatok, bankok, hanem az emberek vannak a középpontban. Az Orbán–Berlusconi-találkozóra hónapokon belül sor kerülhet. Nagy esemény lesz!

Önök is figyelemmel követik a magyar választásokat? Mennyire tartják fontosnak Orbán győzelmét és nemzetközi erőfeszítéseit?

– A politikában a siker – hosszú távon – a vezető tetteinek történelmi eredményeiben mérhető. Rövid távon pedig a választások végeredményében. Nemzetközi szinten Orbán számtalan akadállyal szembesült, ezért fontos megmutatni, hogy a magyar emberek mögötte állnak.

A teljes cikk a Hetek hetilapban olvasható. Keresse az újságárusoknál vagy rendelje meg online a https://digitalstand.hu/hetek felületen.

Olvasson tovább: