hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Barbár palesztin támadások az izraeli utcákon
Abbász önkéntes terroristái

2015. 10. 15.
Az izraeli közvéleményt sokkolja az országot érő  terrortámadás-sorozat. Mahmúd Abbász, a Palesztin Hatóság vezetőjének az ENSZ-közgyűlésen elhangzott beszéde óta immár naponta többször is támadnak „magányos” merénylők ártatlan emberekre járművekkel, kövekkel, késekkel, baltákkal és lőfegyverekkel az ország minden részén.

A zsidó újév kezdete óta (a Gergely-naptár szerint idén ez szeptember 13-a) először néhány napos időközönként, az elmúlt héten pedig már naponta történnek súlyos terrortámadások Izraelben.

A kődobálások és Molotov-koktélos támadások mellett, amelyek már el sem érik a média ingerküszöbét, számtalan késeléses gyilkosság és két lövöldözés is történt: október elsején a szamariai Nablusz közelében egy izraeli házaspárt négy gyermekük szeme láttára végeztek ki brutális módon a gépkocsijukban, a gyermekek csodával határos módon túlélték a terrorakciót. (Terror az ünnepen. Hetek, 2015. október 9.)

Október 13-án Jeruzsálem Kelet-Talpiot negyedében szállt fel egy buszra két, késsel, illetve pisztollyal felszerelkezett terrorista: egy halottat és tíz sebesültet hagytak maguk után. Egy, a helyszínen tartózkodó biztonsági őr, valamint a rendőrség gyors reakciója akadályozta csak meg a merénylőket a busz ajtajainak lezárásában és a még súlyosabb mészárlásban. A Hamasz elismerően nyilatkozott a támadásról, mely szerintük „üzenet mindenkinek, aki megsérti szent helyeinket”. A terrorszervezet az intifáda folytatására szólított fel, szerintük ez a világ hallgatására adott természetes válasz.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!