hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Baby Cambridge
Megszületett György Sándor Lajos

2013. 07. 25.
Feszült várakozás előzte meg, és látványos ünnepségsorozat követte a brit trónörökös megszületését. Vilmos és Katalin egynaposan mutatta be a nagyközönségnek a kisfiút, akinek szerdára már nevet is sikerült adniuk: az ifjú György Sándor Lajosnak máris rengeteg rajongója van, sőt haragosa is.

Napok óta az újszülött brit herceget ünneplő hírektől hangos a világsajtó. A királyi jövevény – aki nagypapája, Károly és apja, Vilmos herceg után az angol trón harmadik várományosa – hétfő délután látta meg a napvilágot az uralkodói család, a nemzetközi rajongótábor és a hetek óta a szülészet előtt várakozó újságírók nagy örömére és megkönnyebbülésére.

A világ minden tájáról összesereglett sajtósoknak egyébként több szempontból is nehéz dolguk volt. Az első csalódás akkor érhette őket, amikor szó szerint ráébredtek: a vajúdó Katalint kora hajnalban szállították kórházba, így a még alvó médiamunkások lemaradtak a nagy esemény fotózásáról. Ezek után hosszú órákon keresztül voltak kénytelenek egy bezárt kaput filmezve tudósítani a „még mindig semmiről”, esetleg olyan nagy jelentőségű történésekről, miszerint egy bőröndöt cipelő stylist jelent meg a helyszínen.

Később az események felgyorsultak, bár a trónörökös megszületését csak este nyolc körül jelentették be, hogy a hercegi pár és kisbabája az első néhány órát meghitt családi körben tölthesse el. Érdemes volt azonban kitartani, mert alig huszonnégy órával később a szülészet ajtaja kitárult, a boldogságtól sugárzó újdonsült szülők pedig a kamerák előtt mutatták be a világnak a csöpp herceget. Vilmos, a büszke apa annyit elárult a kíváncsi tömegeknek, hogy a jövendőbeli királynak máris több haja van, mint neki, az édesanyjára hasonlít és nagyon jó tüdővel van megáldva. A harmincegy éves kispapa egyébként végig jelen volt a szülésnél, ami mutatja, mennyit változott a világ, hiszen nagyapja, Fülöp herceg annak idején még fallabdázott elsőszülöttjének világrajövetele alatt.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!