A Balti-tenger rejtélye

Ufó vagy náci csodafegyver vagy… ?

Cikk nyomtatása
Továbbítás emailben

Először balti-tengeri ufónak nevezték el a közel százméteres mélységben tavaly felfedezett különös formációt. A legújabb brit és orosz mélytengeri kutatások alapján azonban elképzelhető, hogy egy titkos náci csodafegyver maradványaira bukkantak, ami az ellenséges tengeralattjárók megzavarására szolgált.

Ha a németeknek tényleg sikerült ilyen fegyvert kifejleszteniük, az több tengeri anomália magyarázatául szolgálhat. 2011. június 19-én egy tengeri kincsek után vadászó vállalkozás szonárjai különös jeleket közvetítettek a Balti-tenger mélyéről. A tengerfenéken egy 60 méter átmérőjű, nagyjából kör alakú képződményt találtak, amely mellett egy 300 méteres „leszállópályát" is felfedeztek.

A média már akkor felfigyelt a csészealjra emlékeztető alakzatra, de pénzhiány és az időjárási nehézségek miatt a búvárok csak idén júniusban tudták megközelíteni a helyszínt. Tovább fokozta a rejtélyeket, amikor az Ocean X kutatóhajó legénysége azt tapasztalta, hogy a képződmény 200 méteres körzetében semmilyen elektromos eszköz nem működik. Felmondta a szolgálatot valamennyi fényképezőgép, videokamera és telefon is. Emiatt az expedíció nem tudott új képeket készíteni a helyszínen. Ez persze kiváltotta a szkeptikusok kritikáját, akik szerint az egész felhajtás csak egy médiahekk része.

Mások azonban azt vetették fel, hogy a jelenség egy titkos - és részben ma is működőképes - náci fegyver lehet, amelyet a tengeralattjárók megzavarására telepítettek a százméteres mélységbe. Tény, hogy a helyszín fontos tengeri útvonal alatt fekszik, és a nácik előrehaladott kísérleteket folytattak radarzavaró állomások kifejlesztésével. Ez a teória cáfolja azt, hogy egy roswellihez hasonló ufókatasztrófa maradványait őrzi a Balti-tenger mélye.

Olvasson tovább:

Ferenc pápa figyelmen kívül hagyta, hogy a nemzetközi jog alapján  palesztin állam nem létezik.

Vatikáni ajándékkosár Abbásznak

Egy héttel azt követően, hogy fogadta Raúl Castro kubai elnököt, Ferenc pápa újabb – sokak szerint a morális tisztánlátás hiányáról tanúskodó – audienciát tartott. Ezúttal Mahmúd Abbásszal, a Palesztin Hatóság (PH) elnökével találkozott, akit a „béke angyalának” nevezett.

Konzervatív siker

 Történelmi győzelmet aratott David Cameron és a konzervatív párt a múlt csütörtökön Nagy-Britanniában. A közvélemény-kutatások várakozásaival ellentétben Cameronnak még koalíciós társra sem volt szüksége ahhoz, hogy újra kormányt alakítson.

Bebörtönzöttek országa

Fergusontól Baltimore-ig súlyos társadalmi problémák törnek a felszínre az Egyesült Államokban. Az incidensek többnyire a rasszizmusról és a rendőri túlkapásokról szólnak, igaz, ezekkel sem lehet indokolni a vandalizmust és a fosztogatásokat, amelyek több helyen elszabadultak.

Feliratkozás hírlevélre

 
Név: *
Email: *
Feliratkozással elfogadja a Hetek adatvédelmi elveit