Madonna és a Le Pen-lány összecsaptak Párizsban

Cikk nyomtatása
Továbbítás emailben

Szőkék egymás közt

Madonna párizsi koncertje alatt az egyik videoklipen horogkereszt tűnt fel a néhány pillanatra megjelenő Marine Le Pen homlokán. A szélsőjobboldali párt elnöke után egy Hitlerre emlékeztető arc is felvillan a videón. Florian Philippot, a Nemzeti Front (FN) alelnöke vasárnap megerősítette a sajtóértesüléseket, miszerint pártja pert indít az énekesnő ellen az előadáson megjelenített anyag miatt.

„A provokációra leginkább a közönséggel megélt nehézségek miatt lehetett szükség, hiszen a turné zengzetes kudarcnak mondható - nyilatkozta a második ember, hozzáfűzve: - Ez a fajta provokáció elfogadhatatlan, mert igen súlyos dolgokat relativizál. Választóink és szimpatizánsaink védelmében kötelességünk feljelentést tenni." A perre a francia koncert helyszínén hatáskörrel bíró bobignyi törvényszék előtt kerülhet sor. Az ominózus dal (Nobody Knows Me) klipjét Madonna koncertkörútján többször is vetítették már. Képanyagán a művésznő arcát több olyan ismert és mélylélektani hatást is kiváltani képes személyiséggel montírozták össze, mint Hoszni Mubarak vagy éppen a pápa.

Le Pen asszony már a turné első (Tel Aviv-i) koncertje után is reagált személyes érintettsége révén: „(Madonna) idős énekesnő, akinek szüksége van rá, hogy téma legyen." Rossz nyelvek szerint (akik a francia bloggerek között is fel-felbukkannak) az FN elnökének ugyanilyen „zengzetes kudarc", hogy nemrég még 18 százalékot szerző elnökjelölt létére pártja néhány héttel később mindössze két mandátumot szerzett a nemzetgyűlésben. Így a fiatalnak már szintén nem nevezhető Le Pen asszonynak sem árt a publicitás. A klip perre vitt részének üzenete amúgy világos, és teljesen „forgásirány-független" - de vajon tudatosan vágtak-e be Madonna klipgyártó képmesterei a hitleri náci párt hivatalos szvasztikájával ellentétesen forgó horogkeresztet? Ez ugyanis „perdöntő" lehet! Kérdés persze, hogy Madonna vagy akár a felperes tudatában van-e egyáltalán ennek? Hamarosan kiderül. Addig is a két szőkével az történik, amit mindketten nagyon szeretnek. Róluk beszélnek.

Olvasson tovább:

A lakosság sátrakba menekült a továbi utórengésektől való félelem miatt.

Megmozdultak a hegyek

Akár a tízezret is elérheti a nepáli földrengés áldozatainak száma Sushil Koirala nepáli miniszterelnök szerint, a sérülteké pedig ennél is magasabb.

Egyre közelebb a görög államcsőd

Talán csak hetei vannak hátra a görög kormánynak az államcsődig – az eurózóna azonban nem pánikol, úgy gondolják, a piacok már beárazták ezt a forgatókönyvet is, és a 2011-es majdnem - összeomlásból tanulva sokkal jobban fel vannak készülve az összeomlás-lavina megakadályozására.
Nicola Sturgeon,  a legnépszerûbb pártvezetõ  az Egyesült Királyságban. Könnyen foglyul ejthetik  a Munkás­pártot.

Skótot fogtak, nem ereszt

Alig fél évvel az elbukott népszavazást követően, két héttel a nagy-britanniai választás előtt a skót nacionalisták (SNP) pozíciói minden eddiginél erősebbek.

Feliratkozás hírlevélre

 
Név: *
Email: *
Feliratkozással elfogadja a Hetek adatvédelmi elveit