hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Ítéletre vár Josef F.
Az al-Dzsazíra stábja beköltözött az amstetteni rémségek házába

2009. 03. 20.
Minden vádpontban bűnösnek mondta magát a St. Pölten-i bíróságon az „amstetteni rém”. Josef Fritzl 24 éven át házuk pincéjébe szexrabszolgaként bezárva tartotta és vérfertőző viszonyra kényszerítette lányát, akit a tőle született hét gyermekből hárommal együtt a börtönként kiépített pincében tartott, a természetes fénytől és a levegőtől elzárva. Három másik gyereket magához vett, és 17 lépcsőfokkal feljebb, a családi házában nevelt. Egy újszülött hatnapos korában az ellátás hiánya miatt meghalt. Fritzl a holttestet a kályhában elégette.

 

A 73 éves férfi váratlan bejelentését perének harmadik napján tette. Korábban – teljesen vagy részben – csak a nemi erőszak, a vérfertőzés, a súlyos kényszer alkalmazása és a személyes szabadság korlátozása vádjában ismerte el bűnösségét, a gondatlanságból elkövetett emberölésben és a rabszolgasorsban tartásban nem. A tárgyalást vezető bíró kérdésére elmondta, hogy lánya, Elisabeth tizenegy órás, felvételről lejátszott tanúvallomása késztette álláspontjának megváltoztatására.

Az amstetteni rém ötnaposra tervezett perében lapzártánk után hirdetnek ítéletet St. Pöltenben. Fritzl, aki 24 évig tartotta fogva saját lányát háza pincéjében, most az első két nap a gondoskodó apa képét akarta az esküdtek előtt mutatni – lánya naplója és vallomása azonban, amit a média teljes kizárása miatt zárt ajtók mögött videóról vetítenek le a tárgyaláson, ezt a képet szétzúzta. Fritzlt hiába védi Ausztria legjobb védőügyvédje: életfogytiglani börtön lóg a feje fölött.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!