hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Légi katasztrófa Teheránban

2005. 12. 13.
Katonai repülőgép csapódott egy tízemeletes lakóházba Teherán egyik katonai lakónegyedében. Az összesen száztizenhat halálos áldozatot követelő szerencsétlenség során életét vesztette az a hatvannyolc újságíró is, akik az iráni haditengerészet által a Perzsa-öbölben végrehajtott manőverekkel kapcsolatban készültek vallomást tenni. Iráni lapértesülések szerint a C–130-as katonai repülőgép pilótája még a felszállás előtt műszaki problémát észlelt a gépen, ami miatt több órával elhalasztották a gép felszállását, később azonban kötelezték a pilótát a felszállás végrehajtására. A felszállás azonban nem volt sikeres, a kényszerleszállást végrehajtó gép a leszállás során ütközött neki a lakóépületnek, majd azonnal felrobbant, mivel a tankjai még tele voltak üzemanyaggal. Legutóbb 2003 februárjában történt légi katasztrófa a közel-keleti országban, amikor kétszázhetvenhat forradalmi gárdistával a fedélzetén Dél-Iránban lezuhant egy katonai szállítógép. (Hetek)
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!