hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Torontói csoda

2005. 08. 09.
Földet érését követően túlfutott a kifutópályán és kigyulladt az Air France kedden este Párizsból Torontóba érkező 358-as járata. A kanadai közlekedési miniszter csodának minősítette, hogy kevesebb mint két perc alatt, még a tűz továbbterjedése előtt, mind a 297 utast és a 12 fős személyzetet is komolyabb sérülés nélkül sikerült az utasszállítóból kimenteni, miután az a szomszédos autópályát övező árokban megállt. Az Airbus 340-es típusú repülőgép erősen viharos időben érkezett a torontói Pearson nemzetközi repülőtérre, és a szemtanúk szerint landolás közben villám csapott az utasszállítóba. Negyvenhárom személy könnyebb sérülést, elsősorban füstmérgezést szenvedett, köztük a kapitány is, aki – mielőtt kórházba szállították volna – maga járta végig a gépet, és győződött meg arról, hogy valamennyi utasa és beosztottja elhagyta a lángokban álló gépet. (Hetek)
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!