hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Vámpírfiatalok Svédországban
Feldarabolták Drakulát

2003. 01. 13.
Az áldozat, egy 22 éves egyetemista levágott fejét egy folyó jegébe fagyva találták meg gyerekek Halmstad városában. 

A svéd rendőrség letartóztatott két férfit a vámpirista darabolós gyilkosság ügyében. Egy 46 és egy 28 éves férfit vettek őrizetbe abban a halmstadi lakásban, ahol megtalálták a hulla még hiányzó részeit is. A gyanúsítottak állítólag már beismerő vallomást is tettek, legalábbis részben. Az áldozat néhány más testrészét már előzőleg kihalászták a búvárok a várost átszelő Nissan folyóból. 

A gyilkosság indítéka még nem ismert, de Marcus Noren megölését a svéd sajtó összefüggésbe hozza azokkal a vámpirista szerepjátékokkal, amelyeknek az áldozat is rajongója volt. Noren tagja volt egy klubnak, amelyben a szerepjátékokat átszőtték az erőszak, az okkultizmus, a nekrofília (halottakkal folytatott szexuális rítusok) és a vámpirizmus elemei. (Hasonló bűncselekményekről lásd korábbi cikkünket: Vámpírfiatalok – A szerepjátékok veszélyei, Hetek 1998. március 28.)

A szerepjátékok – mint az ANSA jelentette – nagyon népszerűek Svédországban. Létezik egy hivatalos szervezetük is, a Sverok, amely állami pénzügyi támogatással működik, és 1500 egyesületet, 25 ezer tagot tömörít. Ezek a játékok néha hetekig tartanak, és több ezer résztvevővel zajlanak. Egyfajta rögtönzött színielőadások, amelyeknek középpontjában cselszövések és hatalmi harcok állnak. Egy ilyen, a First klub által szervezett szerepjátékban vett részt – Drakulaként – röviddel halála előtt a feldarabolt Marcus Noren is. 

A svédek idegeit tovább borzolta, hogy kiderült: nemrégiben emberi lábat találtak a lepedők közt egy vidéki mosodában, amely kórházak szennyesét tisztítja. A rendőrség a boncolási eredmény alapján dönti majd el, indítson-e bűnügyi vizsgálatot a lakkozott körm? láb ügyében. Valószínűleg csak kórházi trehányságról van szó, és az már biztos, hogy a rejtélyes láb nyomai nem vezetnek a halmstadi darabolós gyilkossághoz.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!