Kereső toggle

Harvey Weinstein is elkapta a koronavírust

A producer a börtönben fertőződhetett meg

Kovács Bence 2020.03.23. 20:44
Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

A március 11-én nemi erőszak miatt 23 év börtönre ítélt Weinsteinről vasárnap derült ki, hogy New York-i Wende Javítóintézetben elvégzett koronavírus tesztje pozitív lett. A világ legnagyobb lapjai már tényként közölték az információt, bár hivatalos megerősítés még nem érkezett.

A 68 éves producer, akit börtönbe vonulása óta szívproblémákkal is kezeltek, magas vérnyomással és diabétesszel is küzd. Már az eljárás során is látszott, hogy egészségügyi állapota jelentősen romlott, amióta 2017-ben a széleskörű vádak megjelentek vele kapcsolatban. A bíróságra az utóbbi hónapokban már járókerettel járt.

Bár jelenlegi állapotáról bővebb tájékoztatás egyelőre nincsen, Weinstein egyértelműen a vírus által kiemelten veszélyeztetettek körébe tartozik, erősítette meg Imran Amsani, a producer egyik ügyvédje.

A producert állítólag már karanténba is helyezték a börtönön belül, ahol 40 másik megbetegedést is diagnosztizáltak már. A vírus egyik amerikai gócpontjának számító New Yorkban a későbbiekben komoly problémákat vethet fel a fogvatartottak őrzése, amennyiben a fertőzést nem sikerül kontroll alatt tartani.

A producer elleni ítélet az első komoly mérföldkő a #metoo ügyek hosszú sorában, de Weinstein úgy tűnt további igazságszolgáltatás elébe kell nézzen, ugyanis a nyugati parton is vádat emeltek ellene. A diagnózis függvényében viszont elképzelhető, hogy Weinstein Los Angelesben esedékes további tárgyalásait elhalasztják.

Weinsten botrányáról korábban ebben a cikkben írtunk bővebben.