Kereső toggle

"Minden termékünk egy hiba folytán lett tökéletesítve"

Interjú Szabadfi Szabolccsal, a Panificio il Basilico tulajdonosával

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Szabadfi Szabolcs – vagy ahogy mindenki ismeri: Szabi, a pék – több évtized tapasztalatát, szakmai fortélyát alkalmazza a Panificio il Basilico kézműves pékségben. Az alapanyagok szeretete, precíz munkavégzés és egyedülálló formák – no meg a véletlen hibázások elengedhetetlen összetevői egy ízletes végterméknek.

Nyakig benne vagy a pék szakma rejtelmeiben, mégis eredetileg állatorvosnak készültél. Hogy jött a pályamódosítás?

– Ez a szeretetem a mai napig megmaradt, mind a mai napig odavagyok a természetért és az állatokért. Két nagy tervem volt gyerekkoromban, régész akartam lenni vagy állatorvos. Az általános iskola végén egy állategészségügyi technikumot néztem ki magamnak Kőszegen. Abban bízva, hogy úgyis felvesznek a technikumba, csak úgy random megjelöltem az élelmiszeripari középiskolát. Aztán puff, egyszer csak jött a levél, hogy valójában az utóbbira vettek fel.

A teljes cikk a Hetek hetilapban olvasható. Keresse az újságárusoknál vagy rendelje meg online a https://digitalstand.hu/hetek felületen.

Olvasson tovább: