Kereső toggle

„Arra születtem, hogy Isten szolgája legyek”

Exkluzív interjú Nicky Cruzzal

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Egy boszorkány adott neki életet, tizenkilenc évesen rettegtek tőle kortársai, elmondása szerint életében kétszer is meghalt - de egy gyengén látó prédikátor szavai örökre megváltoztatták az életét. Nicky Cruz evangélistával, a Repülj kicsim, repülj! című népszerű könyv szerzőjével beszélgettünk, aki a március eleji Ideje elhinned konferencián szólalt fel. 

 

Tinédzserkorára egy kegyetlen New York-i banda élén találta magát. Hogy vezetett ide az út?

– Egy ilyen állapotra nem egyik napról a másikra jut az ember. Kell egy hatás, ami ezt kiváltja – nálam ez a család volt. Olyan otthonban nőttem fel, melyet átjárt a boszorkányság atmoszférája: édesanyám gyakorló boszorkány volt, édesapám pedig egy sátánista pap. Már gyerekkoromban nagyon sok manifesztációját láttam a gonosznak. Kisgyerekként az emberi elme nem igazán érti, mi történik körülötte, de ahogy láttam magam körül a gonosz dolgokat, elkezdtem felfogni, hogy átok alá kerültem, méghozzá igen súlyos módon. A családban tizenkilencen voltunk testvérek: tizennyolc fiú és egy lány – szegény lány! Valamilyen megmagyarázhatatlan módon a tizenkilenc gyerek közül anyám engem szemelt ki magának, és ez megváltoztatta az életem folyását. Fizikailag és mentálisan is bántalmazott. Azóta is felteszem magamnak a kérdést: miért pont engem választott? Egy olyan sötét oldala volt ez az életemnek, amit egész fiatalkoromban magammal hordoztam. A fizikai bántalmazás annyira nem is viselt meg, de a szavai… Egyszer például azt mondta nekem, hogy a sátán fia vagyok. Az elmém pedig elkezdte magába szívni ezeket a csúnya mondatokat. Amikor kijelentette, hogy elátkozta a napot, amelyen megszülettem – na, azzal teljesen megölt engem.

A teljes cikk a Hetek hetilapban olvasható. Keresse az újságárusoknál vagy rendelje meg online a https://digitalstand.hu/hetek felületen.

Olvasson tovább: