Kereső toggle

Miért dobta egy osztrák katolikus aktivista a folyóba a Pachamama-szobrokat?

Interjú Alexander Tschugguel

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Novemberben a Vatikánban a pápa személyesen áldotta meg az amazonasi őslakosok földanyaszobrait. A kultikus Pachamama-figurákat egy osztrák katolikus aktivista a római Tevere folyóba dobta tiltakozásul. Most a Heteknek azt is elmondja, miért tett így.

Honnan jött, hogy egyszer csak fogja azt a földanyaszobrot és behajítja a Tevere folyóba?

Én katolikus vagyok, és amikor megláttam ezt a szobrot, amint az emberek meghajolnak előtte, és tiszteletüket fejezik ki, annak ellenére, hogy az nem katolikus – tudtam, hogy valami szörnyen rossz dolog folyik itt. Aztán tüzetesebben is utánanéztem az amazóniai szinódusnak, láttam, hogy komplexebb a probléma, egy globalista és ENSZ-kötődésű programról van szó. Láttam, hogy ez a szobor áll valamiképpen a templom új arculatának középpontjában, és nem egy katolikus. Ezért döntöttem úgy, hogy kihozom a szobrot a templomból és bedobom a folyóba, ezzel akadályozva meg, hogy azt ismét bármiféle liturgikus vagy rituális célból felhasználják.

A templomban járva feltűnt a szobor, és már lépett is?

Egy konferencián vettem részt Rómában két héttel az akciót megelőzően, és akkor hallottam róla, hogy a szinódus során használták azt egy rituáléra. Aztán kiállították azt a Santa Maria in Transpontina templomban.

A teljes cikk a Hetek hetilapban olvasható. Keresse az újságárusoknál vagy rendelje meg online a https://digitalstand.hu/hetek felületen.

Olvasson tovább: