Kereső toggle

„Szeretünk minden területen a legjobbakkal dolgozni”

Németh S. Szilárd a Heteknek

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Új műveltségi vetélkedővel jelentkezik jövő hétfőtől az ATV. Hogyan esett az 500-ra a csatorna választása? Mit lehet tudni a játékról és a játékosokról? És hogy változik az ATV műsorstruktúrája az 500 indulásával? Az ATV vezérigazgatóját kérdeztük.

Az utóbbi években egyre változatosabb az ATV műsorkínálata, évek óta nem lehet azt mondani, hogy ez a beszélő fejes műsorok tévéje. A vetélkedő viszont eddig hiányzott a csatorna kínálatából. Miért döntöttetek most mégis úgy, hogy belevágtok?

– Idén a kereskedelmi bevételeink nagyban függnek attól, hogy milyen nézettséget érünk el a hatvan évnél fiatalabb nézők körében. Ezeket a számokat az ilyen műsorok jelentősen növelik. Olyan nézőket szeretnénk megszólítani, akik eddig sosem néztek ATV-t. Az ATV egy dinamikusan fejlődő tévé, és ez a műsor egy mérföldkő a csatorna életében.

Az ötlet az IKO műsorgyártóval való együttműködéssel jött vagy attól függetlenül?

– A műsort az IKO vezetői, Rákosi Tamás és Wisinger János ajánlották a figyelmembe. Remek szakemberekről van szó, korábban más vetélkedőkkel, például a Legyen Ön is Milliomossal is sikert értek el. Az együttműködésünk első nagyszabású produkciója lesz az 500. Remélem sok ilyen műsorunk lesz még, nagyon bizakodó vagyok a műsorral kapcsolatban.

Milyen tapasztalatokat szereztetek a közös munka során?

– Szeretünk minden területen a legjobbakkal dolgozni. Hírműfajban a CNN számunkra egy inspiráló partner. Reklámértékesítésben az Atmedia is megkerülhetetlen szereplő, professzionális partner. Műsorgyártásban pedig az IKO is a legnagyobbak között van. Minden beszélgetés, minden szakmai egyeztetés rendkívül inspiráló volt személy szerint is, a műsor forgatásán jelen lenni pedig az egyik legnagyobb szakmai élmény volt pályafutásom során.

Mi tetszett meg pont az 500-ban? Miért ez lett az ATV-s vetélkedő és miért nem más?

– Egy nagyon izgalmas, gyors tempójú műsorról van szó. Nem elég okosnak, felkészültnek lenni, a játékosoknak nagyon gyorsan kell reagálniuk a kérdésekre. Emellett olyan vizuális világot látnak majd a nézők, hogy reményeim szerint lesznek olyanok, akik nem hiszik el, hogy az ATV-t látják. Ez a csatorna történetének leglátványosabb produkciója lesz.

Hogyan esett a választás Rónai Egonra?

– Többkörös casting után esett Egonra a választásunk. A szakmai alázatát bizonyítja, hogy még mindig vállal ilyet. Eleinte úgy voltam vele, hogy ha egy mód van rá – Egon annyira jól működik az Egyenes beszédben – nem javasolnám más műsorba. De az IKO és végül én is arra jutottunk, hogy ő a legalkalmasabb a feladatra, ez neki nagyon megy majd. A második, harmadik felvételnél már olyan volt, mintha évek óta vezetne ilyen jellegű műsort. Meggyőződésem, hogy Egon ebben a műfajban sem vall szégyent.

Mit lehet tudni a játékról, a játékosokról?

– A legkülönbözőbb féle játékosokat látják majd a nézők. Még egyszer mondom, ebben a műsorban hiába vagy okos, ha nem vág gyorsan az eszed, nem nyersz semmit. És nagyon kemény kérdéseket is megválaszolnak majd a versenyzők, megdöbbentem, hogy milyen sokoldalú tudással bíró emberek élnek ebben az országban. A tudás érték, ez a műsor ezt fogja bizonyítani.

Mennyiben követi a játék a Richard Quest-féle eredetit? Mennyire volt megkötve a kezetek ebben?

– A formátumszerződés nagyban megköti a kezünket, ezt a műsort ugyanis a Warner Brothers fejlesztette. De abban bízunk, hogy mivel ez a műsor Amerikában, Németországban és Angliában is sikeres volt, nálunk sem bukik majd meg.

Főműsoridőbe kerül az 500 az ATV-n, kicsit megbolygatva a megszokott műsorstruktúrát. Milyen változásra számíthatnak a nézők?

– Nagyon változatos, feszes műsorstruktúránk lesz márciusban. Az 500 a Nap híre után hétkor kezdődik, egy hónapig minden hétköznap látható lesz. A műsor után jön az Egyenes beszéd nyolckor, Jakupcsek Gabriella műsora pedig negyed tízkor lesz látható. Columbo márciusban az ATV Spiriten nyomoz. Remélem, hogy ez lesz a legerősebb ATV, amit eddig láttunk.

A szerző az ATV több műsorában és az atv.hu-n is szerkesztőként dolgozik.

 

 

Olvasson tovább: