Kereső toggle

Mitől lesz valaki homoszexuális?

Interjú Mike Davidson exmeleg terapeutával

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

A homoszexuális vágyat érzőket segítő nemzetközi szervezet vezetőjével beszélgettünk arról, hogy mi a szülők, az iskola és a társadalom szerepe a fiatalok szexuális orientációjának kialakulásában.

Tudna egy pár mondatot mesélni magáról, hogyan jutott el az egykor homoszexuális fiatal odáig, hogy ma már közel négy évtizede boldog házasságban éljen egy nővel?

– Rólam azt kell tudni, hogy az IFTCC (Szabadon választott terápia és tanácsadás nemzetközi szövetsége) nevű szervezetnek a vezetője vagyok, ahol különböző szakemberek (sokan homoszexuális háttérből jövők) nyújtanak professzionális segítséget azoknak az azonos neműek iránt vonzalmat érzőknek, akik ezt igénylik. Ma elterjedt nézet az, hogy lehetetlen kijönni a homoszexualitásból, pedig nem így van. A változás nehéz, még nekem is volt az életemben némi zavar, a házasságkötés után is, de két helyről is kaptam segítséget: egyrészt elmentem a gyülekezetbe, ahol kedves emberek vettek körül, valamint elmentem szakemberekhez is, akik segítettek nekem. Ezek után határoztam el, hogy én is segíteni fogok másoknak, akik hasonló helyzetbe kerültek. Így kitanultam a pszichodrámát, illetve pszichoterápiát. Amikor a nyilvánosság elé léptem ezzel a kezdeményezéssel egy BBC-s rádióműsorban, még el sem hagytam a stúdiót, már jött az értesítés, hogy a nézeteim miatt kirúgtak az állásomból. Rövid időn belül világossá vált, hogy az Egyesült Királyságban a szakma egyáltalán nem támogatja a zsidó-keresztény értékeket. 

Ennyire félnek ettől a témától? Miért olyan nehéz elfogadni azt, hogy ha valakiből lehet homoszexuális, akkor ez a változás megtörténhet fordítva is?

– Az elmúlt évtizedek tapasztalatai azt mondatják velem, hogy ez egy szisztematikus baloldali politikai stratégia része, amelyben az LMBTQ-mozgalmat használják fel arra, hogy szekularizálják a társadalmakat.

A teljes cikk a Hetek hetilapban olvasható. Keresse az újságárusoknál vagy rendelje meg online a https://digitalstand.hu/hetek felületen.

Olvasson tovább: