hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Cél: az intelligens vállalat
Át lehet-e programozni egy magyar céget a 21. századra?

2019. 01. 03.
Az egyik legnagyobb magyar IT cég, a hazai SAP több mint két évtizede segít abban, hogy a legmodernebb technológiák a cégkultúránk szerves részévé váljanak. A magunk mögött hagyott ’90-es évekről, az átalakuló állami szektorról és a jövő vezérigazgatói szobájáról beszélgettünk Ablonczy Balázzsal, az SAP ügyvezetőjével.

Az SAP (Rendszerek, alkalmazások és termékek az adatfeldolgozásban) éves rendezvényén úgy fogalmaztál, hogy a folyamatban lévő generációváltás, a ’90-es években kialakult cégstruktúra változása is elősegíti az innovatív szemlélet meghonosodását a magyar piacon. Hogyan látod, összességében ma a hazai kis- és középvállalatok mennyire nyitottak a 21. századi megoldásokra?

– Nagyon pozitív fejleményeket látok. Azok a kis- és középvállalatok, akik 10 éven belül alakultak, egyértelműen nyitottak arra, hogy a megnövekedett működés, létszám vagy a több piacra való szolgáltatás, értékesítés és gyártás tekintetében valós megoldásokat keressenek és használjanak. Jelentősen megnövekedett az ilyen típusú igények száma, többen kérik tőlünk, hogy tartsunk bemutatókat, és mutassuk meg, hogyan lehet a cégükön belül bevezetni az általunk szolgáltatott újgenerációs lehetőségeket. Természetesen még erősen jelen van az a felfogás, hogy a „pénzügyön ott van a titkárnő, egy szobában, tele dossziékkal, és majd ha bármi kell nekünk, ő előkeresi”, de a generációváltással az új irány egyre inkább sztenderddé válik. Nem az a kérdés, hogy megtörténik-e az átállás, hanem az, hogy milyen gyorsan fog megtörténni.

Egy átlagos KKV (mikro-, kis-  és középvállalkozás) számára jelentősebb anyagi befektetést jelent egy SAP termék bevezetése. Miért éri meg és milyen megtérüléssel jár, ha ebbe egy cég befektet?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!