hetilap

Hetek hetilap vásárlás
„Nincs mit ünnepelni a portugálok elleni 0:1-en”
Interjú Egri Viktor sportkommentátorral

2017. 09. 28.
Egy szürreális véletlennek köszönheti a karrierjét, és nem bánja, hogy 2010-ben otthagyta a köztévét. Egri Viktorral az át­iga­zolási piacról, a magyar kézilabda és foci hely­zetéről is beszél­gettünk, valamint arról, hogy szerinte miért nincs mit ünnepelni a válogatott Portugália ellen elért 0:1-es eredményén.

– Mikor fogalmazódott meg benned először, hogy kommentátor akarsz lenni?

– Állítólag még egészen pici gyerekkoromban mondogattam ezt, és már akkoriban is kommentáltam a gombfocimérkőzéseket. Ebben az volt az igazán izgalmas, hogy mind a két fél én voltam, tehát mindkét csapatot én irányítottam, így ráértem beszélni. Később olvastam egy hirdetést, ami alapján jelentkeztem a Havas Henrik-féle újságíró iskolába, ami a József Attila Tudományegyetemnek volt egy budapesti kihelyezett tagozata, és oda kezdtem el járni. Aztán egy totális véletlennek köszönhetően indult be a karrierem. Egy pénteki baráti beszélgetés után a Ferenciek teréhez közel lévő Grinzingi borozóból készültem éppen távozni, csak előtte bementem a mellékhelyiségbe, ahol egy férfi egy pisztolyt töltött, és ettől persze megijedtem. Egy haverommal voltam, és gyorsan elindultunk kifelé, de hát jól nevelt gyerekek lévén a piros lámpánál megálltunk. Ott utolért minket ez az ember, ránk fogta a fegyvert, s azt mondta, hogy azonnal húzzunk vissza a WC-be. Eléggé ittas volt, de mi észnél lévén beszaladtunk, és elbújtunk a pult mögött. Ő elindult a WC felé, mi pedig akkor kiszaladtunk. Később ebből írtam egy jegyzetet, ami nagyon megtetszett a gyakorlatvezető tanáromnak, Török Lászlónak. Behívott a Petőfi Rádió Reggeli csúcs című műsorába, hogy olvassam ezt fel, majd utána megkérdezte, hogy van-e kedvem a sportosztályon maradni gyakornokként, és azt mondtam, hogy van. Így indult a pályám.

– Szóval először az írás vonzott?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!