hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Az élethű és az absztrakt között

2013. 12. 12.
Rippl-Rónai József városában állítólag a festőóriás óta nem voltak még ilyen sokan tárlaton, sőt mi több, azóta somogyi festő képe nem jelenhetett meg a Magyar Nemzeti Galériában sem. Miközben a Museum of the Americas jegyzett művésze lett, és januárban debütál Miamiban, képeit viszik, mint a cukrot. Fő célja a párizsi Louvre, ahova minden évben karácsony előtt bejuthat egy még ismeretlen alkotó valamely festményével. Minderről a kaposvári Agórában beszélgettünk Albert László festőművésszel.

Mikor döntötte el, hogy festő lesz?

– Már az óvodában elhatároztam, hogy huszár leszek vagy festő, így elkezdtem huszárokat festeni. Ott vették észre, hogy kétkezes vagyok, tehát mindkét kezemmel egyformán tudok rajzolni. A rendszerváltás után felkérésre készítettem egy karikatúrát Antall Józsefről, de aztán sokáig nem foglalkoztam festészettel. Inkább dekorációs munkáim voltak olyan rendezvényeken, mint például George W. Bush látogatása.

Miért fogta mégis újra kézbe a palettát?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!