hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A maffia meggyötörte, a magyar igazság­­szolgáltatás tönkretette
Csak azt nézték, hogy repül a golyó - Szántai Attila kálváriája

2012. 03. 29.
2001. januártól 2007. októberig ült különböző börtönökben Szántai Attila szállodatulajdonos, miután önvédelemből rálőtt két maffiózóra, akik előzőleg zsarolták, fenyegették, bántalmazták. A bíróság mégis úgy ítélt, hogy Szántai követett el bűncselekményt.

Mikor és hol kezdődött ez a történet?

- Itt, a Sashalom Hotelben, ami közel húsz éve üzemel. 2000. december 19-én rablás történt, kihívtam a rendőrséget. Az egyik rendőr hamar a tudomásomra hozta, hogy ők nem tudják felderíteni az ügyet, a vizsgálat egy hónap múlva ismeretlen tettes „felirattal" le fog zárulni, annak ellenére, hogy az egyik betörő itt felejtett a pulton egy névjegykártyát, tehát forró nyomon elindulhattak volna. A rendőr hozzátette, hogy ide tud hívni egy olyan embert, aki képes megoldani a problémát. Azt hittem, egy nyomozót küldenek. Néhány óra múlva, hajnali négykor megjelent egy civil ruhás fiatalember, Sz. Tamás, és elmondta, hogy ő nem a rendőrségnél, hanem egy másik csapatnál dolgozik. Felvázolta, hogyan oldja meg a problémát, majd fel is hívta a bárpulton felejtett névjegykártyán szereplő férfit, és nagyon határozottan a tudtára adta, hogy vissza kell hoznia az innen elrabolt pénzt, különben retorzió éri. Azt hittem, kedvező irányba indulnak a dolgok, de Sz.-ék csapatából még aznap visszajöttek négyen, és közölték, hogy mostantól védelmi pénzt kell fizetnem, hogy a portált ne törjék be, a vendégek kocsiját ne törjék össze, ne savazzák le, vagyis hogy tovább tudjam működtetni a hotelt és az éttermet.

A kezdetben magánnyomozónak hitt személy visszaszerezte a pénzt?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!