hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Örömet szeretnék okozni
Karácsonyi beszélgetés Gera Zoltánnal

2005. 12. 27.
Az angol szurkolók kevésbé szenvedélyesek, mint a magyarok, a foci viszont családi program. A Premier Ligában nemcsak az a jó, hogy az ember világsztárokkal játszhat, hanem az is, hogy markánsan kirajzolódik a közepes és a jó játékosok közötti különbség. A szigetországi étrend hagy némi kívánnivalót maga után, profi szakácsával azonban ezt a problémát is áthidalta Gera Zoli. A sokat bírált Lothar Matthäusszal kapcsolatban pedig azt mondja: sokat köszönhet neki. 



Angliában az emberek higgadtak, ez mindenben megnyilvánul, ezért jó itt élni Fotó: Somorjai L.

– Zoli! Alig egy évtized leforgása alatt eljutottál a magyar megyei osztályból az angol élvonalba. Nem érzed úgy néha, mintha álmodnál?

– Igazából nem volt időm ilyeneken gondolkodni. Szerintem hirtelen ugrások nem voltak a pályafutásom során, fokozatosan haladtam egyre feljebb, egyre jobb klubokban játszhattam. Amikor a nehéz évek után újrakezdtem futball-pályafutásomat, úgy éreztem, a képességeimmel a válogatottságig vihetem. Amikor a Harkányból Pécsre szerződtem, tudtam, hogy ez még nem a végállomás, erősebb csapatban is fogok majd egyszer szerepelni.

– Mostani csapatodat tekinthetjük a végállomásnak? 

– Nem biztos, bár a West Bromwichnál valóban nagyon jól érzem magam.

– Gondolom, nem mindennapi élmény lehet hétről hétre olyan világsztárok ellen focizni, mint Wayne Rooney, Steven Gerrard vagy Thierry Henry…

– Egy Manchester-szurkoló újságírótól el is várom, hogy Rooney-val kezdje a sort! Komolyra fordítva a szót: természetesen nagy élmény, de fontos tudni, hogy ők is ugyanolyan emberek, mint bárki más. Jó látni, hogy amellett, hogy kiváló futballisták, a viselkedésük teljesen normális, a pályán alázatosak. Az angol Premier Ligában azt szeretem, hogy remekül lehet látni a különbséget az átlagos és a kiemelkedő tudású futballisták között.

– A sztárságot hogyan kezeled? Nem zavar, ha megismernek az utcán?

– Nem foglalkozom ezzel, nem is tartom magam igazán sztárnak. Igaz, előfordult már, hogy úgy mentem ki az utcára, hogy "na, most nem bánnám, ha senki nem ismerne meg!".

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!