Kereső toggle

„Nem lesz melegházasság Szlovákiában”

Az új szlovák kormány konzervatív értékekre épít

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

A szlovákiai választásokon győztes Egyszerű Emberek és Független Személyiségek Pártja (OL’ANO) olyan kormányt kíván alakítani, amely kiáll a konzervatív értékek, köztük a bibliai családmodell mellett, valamint barátként és szövetségesként tekint Magyarországra. A leendő egészségügyi miniszter, Marek Krajci számára természetesen a járvány leküzdése az első feladat.

Az OL’ANO nem új párt, mégis most sikerült megháromszoroznia a szavazatai számát 2012-höz képest. Mi az oka ennek a rendkívüli eredménynek: a politikájukon változtattak vagy a választók értették meg sokkal jobban most az üzenetüket?

– Az utóbbi: a korrupció a társadalom egyik rákfenéje. Ellehetetleníti az igazságszolgáltatást, deformálja a piacot, elhajlítja a szabályokat, tisztes cégek befektetését akadályozza, elüldözi az országból a fiatalokat. Az emberek tudatosították, hogy a társadalmunknak muszáj leszámolnia azokkal, akiknek ez a rendszer megfelelt, és évekig kihasználták a saját meggazdagodásukra. Ha ez nem történik meg, Szlovákia nem lehet sikeres ország. Igor Matovič és az OL’aNO- mozgalom az elmúlt 10 évben hitelesen  harcolt a korrupció, a kliensrendszer ellen, leleplezte annak eseteit, rámutatott a  politikai elit maffiamódszereire. Ján Kuciak újságíró és menyasszonya, Martina Kušnírová meggyilkolása megrendítette az embereket, akik ráébredtek, hogy mennyire fontos a jelenlegi politikusok hatalomgyakorlási módszereitől megtisztítani az országot.

A teljes cikk a Hetek hetilapban olvasható. Keresse az újságárusoknál vagy rendelje meg online a https://digitalstand.hu/hetek felületen.

Olvasson tovább: