Kereső toggle

A Kardashian család és az örmény népirtás

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Az utóbbi időben egyre több világsztár vallja meg Jézus Krisztusba vetett hitét. Közéjük tartozik a rapper, Kanye West, illetve felesége, Kim Kardashian is – azonban egyikük sem most találkozott először az evangéliummal. Míg Kanye gyerekként heti háromszor járt szüleivel istentiszteletre, addig Kim meg sem született volna, ha örmény felmenői nem elkötelezett karizmatikus keresztények.

Az örmények kereszténységhez való viszonya az apostolok idejére nyúlik vissza, hiszen örmény, asszír, görög és latin nyelvű történelmi források bizonyítják, hogy Tádé és Bertalan apostol is hirdette Arménia területén a Jézus Krisztus haláláról, feltámadásáról és mennyei főpapi tevékenységéről szóló örömhírt. Majd szolgálatuk befejeztével mártírhalállal pecsételték meg a Messiásról szóló tanúvallomásukat.

Az apostolok szolgálata után, több évtizedes keresztényüldözést követően, III. Trdat örmény király csodával határos megtérése révén i. sz. 301-ben Örményország vált az első olyan nemzetté a történelemben, amelyik hivatalosan, állami szinten vette fel a kereszténységet. Saját nemzeti keresztény irányzatuk, az Örmény Apostoli Egyház végül nem ment be sem Róma, sem Bizánc fősége alá, hanem megmaradt nemzeti keretek között.

A teljes cikk a Hetek hetilapban olvasható. Keresse az újságárusoknál vagy rendelje meg online a https://digitalstand.hu/hetek felületen.

Olvasson tovább: