hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Kik akarják az államhoz láncolni az embereket?
Jerome R. Corsi az árnyékállam céljairól

2019. 05. 16.
Megjelent magyarul az első könyv, ami a modern politikatudomány egyik legvitatottabb fogalmát, az úgynevezett deep state, vagyis árnyékállam jelenségét vizsgálja. A Hetek a szerzőt, Jerome R. Corsit kérdezte arról, miért akarja szerinte a deep state megbuktatni Donald Trump elnököt.

 

Önnek ez az első magyarul megjelenő könyve, de sokan hallottak már arról a nagy vihart kavart írásáról, ami Barack Obama születési bizonyítványának a hitelességét vizsgálta. Utólag kiderült, hogy a dokumentum mégis létezik, és persze Obama elnöksége is véget ért már. Hogyan látja így utólag, érdemes volt foglalkoznia ezzel a témával, kockáztatva azt, hogy konteo-szerzőnek bélyegzik a főáramú médiában?

– 2008-ban, Obama elnök megválasztása előtt írtam az Obama Nation (Az Obama-nemzet) című könyvemet, amelyben többek között összefoglaltam és továbbvittem a mások által elkezdett kutatást az elnök születési helyével kapcsolatban. Semmilyen személyes motívum vagy politikai elfogultság nem ösztönzött ebben. A születési hely tisztázása ugyanis az amerikai alkotmány értelmében alapvető alkotmányossági kérdés egy elnökjelölt esetében. Obama pedig sokáig elmulasztotta, hogy egyértelmű dokumentumokat tegyen közzé erről. Amit először bemutatott, az egy utólag készült anyakönyvi kivonat volt, amit nem lehetett minden kétséget kizáróan hitelesíteni. Az elnök, amikor tapasztalta, hogy ez a kérdés megválasztása után is rendszeresen felmerül vele kapcsolatban, végül 2011-ben közzétett egy teljes – bár továbbra sem eredeti, hanem másolatként készült – hivatalos dokumentumot. Ebben a nyilvánosság erejének, közte az én könyvemnek is szerepe volt. Más kérdés, hogy a születési anyakönyvi kivonattól eltekintve is számos fehér folt található Obama élettörténetében, annak ellenére, hogy már negyvenéves kora előtt két önéletrajzi könyvet is írt. Számos fehér vagy szürke, információhiányos folt található az egyetemi éveiből és utána is, legalábbis, ami a hivatalos dokumentumokat illeti. De ez maradjon már a történészeknek, hiszen ahogy említette, az Obama-elnökség régen véget ért.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!